Tuesday, October 24, 2006

Måndag nattJag har, herregud, vart och tränat i dag. Poweryoga hette det, det gick fruktansvärt långsamt och var fruktansvärt svettigt. Ledaren talade oavbrutet - på tjeckiska. Jag förstod när vi skulle ta oss på knäna, för i skolan sjöng vi huvud-axlar-knä-sången många gånger.
Inte hade jag, innan jag gick dit, anat att jag skulle bli SÅ HÄR empowered av den lilla timma av träning. Måndagsuttråkan visste inga gränser, men som tur var hittade Magnus hurra-bloggen (Pedram, just den här posten skulle jag ändå ha skickat dig annars, så klicka nu) åt oss så jag fick iaf vrida mig av skratt i soffan. Måndagsuttråkan är en jobbig sak, den kan få en att vilja dricka gammalt franskt vin, gjort för daglig konsumtion, blandat med apelsinjuice från Tesco. Trots att vinet har bruna fläckar, oroväckande likt svamp. Jag har ju bara nyligen lärt mig äta svamp

I kväll har vi upptäckt den mycket underhållande google-tjänsten översättaren och gått igenom fransosernas och fransyskornas bloggar, för att förstå vad de Egentligen Menar! Vidare har vi övat oss på franskt 60-tal, eftersom vi ska se Jules et Jim i morgon (därefter dricka varsitt sofistikerat glas franskt vin och sen svepa tre små becherovka var på Strossmayerovo Naměsti eftersom vi fått lära att det är Felixs födelsedag = fest sen). Mina övningar var att se smart ut och uttala franska ord ur ordlistan genom att bara läsa den fonetiska skriften. incorrigible, incriminer, inconvénient, inculpation.


Tillslut har jag också fått på grått papper att jag är biff. Saken är den att jag tror det kan vara de faktiskt få slagsmål jag har vart i i mitt liv som fick mig att bli biff. Hm, eller mina svettproblem (mina flatmates vet vad jag pratar om). Men jag klagar inte.
Värre kan det ju va.


You Are Beef
You're big, burly, and maybe even a little stinky. And no one's going to come between you and a good steak.
And you've probably never met a vegetable you like, unless fries and ketchup count.

4 comments:

Anonymous said...

aha! så det är på det viset magnus lyckats knåpa ihop ett helt stycke tjeckiska.

Anonymous said...

för övrigt vore det ganska kul att se dig i slagsmål för övrigt, jag misstänker att du är bad ass.

Johannka said...

Magnus blir förnärmad.

Och of course I'm bad ass. Tur du inte sett me

Anonymous said...

äh jag driver ju med magnus, jag hade ju redan sett att tjeckiska inte ens fanns med.