Sunday, October 22, 2006

PusskalasFastän det var Matthieus födelsedag tyckte Eva och Lucy att det verkade bättre med en repris från Vincents. Det tyckte nog Vince också.


I fredags var det Matthieus födelsedag! Efter ett mycket kort french flat-party (kraftigt förkortat av en kolerisk tjeckisk hyresvärd, tillika granne, som 9.30 pm rasande dundrar in och säger saker som "keine hotel" och "RAUS!") gick vi skakande ner på gatan för att fortsätta kalaset på Cross club. Först var vi tvungna att dricka upp vinet, det gick väldigt fort och tic-tacgrogg gick också ner, sen var vi (jag) fulla.
Det gick ju inte så fort att vi inte hann ha pusskalas på gatan. Vi tyckte det var en jättebra idé att pussas massor. Både roommate-kiss och family-kiss. Och Vincents obligatoriska double-kiss. Efter lite yrande och drickande runt på Cross Club delade familjen upp sig, en gick hem, troligen mest p g a tic-tacfylla, en lyckades ramla/glida fem meter på rygg i en stentrappa på väg till métron och Nebe, dra Felix med sig, och sen ha pain i två dar. Den tredje följde med resten till Mecca där en hysterisk publik dansade till en fransk "väldigt känd" (kändare än Alberto Tomba tydligen) DJ som spelade oss extatiska.

Dagen efter var det mesta rätt jobbigt. Som tur var har vi en vänlig själ i Miguel som hade bjudit in oss till Strahov för lite spansk matkultur. Jag fick lära mig laga tortilla de patata (medan Eva & Magnus gjorde en liten avstickare till gamla kära Delvita i Dejvice för att införskaffa en korkskruv) och sen satt vi och åt oss lyckliga.

1 comment:

Anonymous said...

men jeesus, hur långt ska man behöva åka för att få tag i en korkskruv därnere?