Wednesday, October 11, 2006

söndagsmys

I lördags hade Ági, Felix och Vincent + deras två andra flatmates inflyttningsfest. Lyckliga som vi var över att toaletten äntligen var lagad (fast det var den ju inte riktigt iof) köpte vi en massa "champagne" för att fira. Det var ett sjukt smart drag, tillsammans med sangrian som det bjöds på blev det en mycket blöt och festlig kväll/natt. Det är fortfarande helt chockande hur många som kan komma till en fest, och hur hög ljudvolym det kan bli i en vanlig lägenhet. Dagen efter hade de fått en lapp av grannarna där det stod något i stil med: "Dear neighbours, please don't be so noisy at night-time. We cannot sleep. Night-time starts at 22.00 pm. /Your neighbours". Hehe.

Trots den festliga lördagen kände vi (tre av oss iaf) oss rätt pigga (hm) på söndagen och gjorde en liten familjeutflykt till Létna, där det står en stor metronom. Vädret var ljuvligt och man hade fin utsikt. På samma plats som metronomen nu står ska det visst ha stått en stor Stalin-staty på den tiden.

Som vanligt hade vi vår söndagsmiddag på Radost FX, I love that tradition, och nu hade även Eva vaknat till, även om hon verkade lite skör.

Vi slutade dagen på ett fantastiskt sätt; vi gick nämligen på bio (I looove a good cinema!). Filmen som vi såg var Lásky jedné plavovlásky (The Loves of a Blonde) av Miloš Forman. Den var så fruktansvärt bra, det tyckte hela disfunktionella familjen! Jättejättejättebra! Tyvärr upptäckte vi att den var den sista filmen i en serie av tjeckiska klassiker med engelsk text.

No comments: