Sunday, October 29, 2006

Petřin


Här skulle vi ha landat, underst i högen, ifall tåget skulle fått för sig att ge upp

En dag efter skolan (den enda lektion i veckan vi har) passade vi på att åka upp på Petřinkullen. Där finns lite olika saker men det mest iögonfallande är utkikstornet som kallas för Eiffeltornet. Tydligen är det byggt som en kopia av det riktiga Eiffeltornet (fast en fjärdedel högt), men inte tycker jag de är så likt, inte. Nåväl, vi kom dit för sent för att få gå upp i tornet den här dagen och jag var nästan lika glad för det, trapporna såg Mycket oskyddade och läskiga ut. Waiting for a braver moment ...

Tyckte liksom att det räckte med bergbanan upp, det var ganska brant alltså. Det är mycket roligt att bergbanan räknas in i kollektivtrafiken, för oss är det bara att kliva på eftersom vi har våra månads- (eller ja, kvartals-) kort. Om man vill åka till Strahov och hälsa på t ex Miguel eller Pelle, så är bergbanan det snabbaste sättet att komma dit. Tyvärr slutar den att gå 20.45 eller något sådant.


Det fanns många bänkar, buskar och rosor


Dagens guldkorn ur Evas guidebok: "Första maj: I gryningen ses unga älskande traska hemåt efter en natt av det som känns naturligt att göra på Petřinkullen. "

2 comments:

Mollis said...

ååh där har jag varit. Jag gick upp för trapporna och det var nog det värsta jag gjort i mitt liv. Jag är extremt höjdrädd..

Anonymous said...

tyvärr kan man ju inte se de där grottorna där det bor folk om man väljer bergbanan istället för att gå (dessutom är den ju som sagt läskig), men fan vad hela det där området är fint i alla fall.