Saturday, October 07, 2006

Little flat of horrors


Jag kan inte skriva, misären är för stor. Jag skulle skriva om när vi firade kanelbullens dag i onsdags och bakade misslyckade kanelbullar (jävla torrjäst!) utan pärlsocker (verkar vara en tämligen svensk företeelse). Jag skulle kunna skriva om att cinnamonman hade ställt en
kopp rykande hett kaffe och en kaka bredvid min säng på morgonen och jag väcktes av ett glatt "Grattis på kanelbullens dag!" från sängen bredvid (hade inte sinnesnärvaro nog att ta bild innan jag börjat knapra på kakan).


Tyvärr är det omöjligt då vi nu i två och ett halvt dygn levt utan toalett. Rörmokare som ska komma, inte kommer, kommer men gör inget, rörmokare som kommer men säger "kaputt, ni behöver en ny toalettstol, vi kommer med den på måndag". Landladyns vän som ringer mig tusen ggr och bara gör mig besviken, de kommer sju, nej nio, nej tio i morgon nej elva. Nu är en dyr rörmokare här och ingen pratar engelska, så de måste alltid ringa den här Lukáš som kan översätta vad de säger. Och hur ska vi kunna förklara att det egentligen är spolningen som är problemet? To je probleeem.


Jag var ut i går, passade noga på att gå på toaletten innan jag gick hem, men liksom nu går det inte längre och vi måste stanna inne för rörmokarens skull, och klockan tolv kommer en annan av landladyns vänner (som är britt tack och lov) och ska försöka få oss att låna grannens toalett, som är i trapphuset (som i Nice, Emma. Fast inte lika äckligt får jag hoppas). Jag är så hemskt desperat och förstörd, jag måste komma ut härifrån, gå var som helst, bara jag får fri tillgång till toalett.


Jag återkommer förhoppningsvis lite mindre desperat.


Oh men måste bara tillägga att nu pratade jag med Lukáš IGEN och jag frågade om rörmokaren visste att det var spolningen som var problemet. Nej nej nej säger Lukáš, problemet är att er landlady hällt cement i toaletten när de höll på och renovera. Men va härligt! Gud så sjukt. Att golvet på toaletten, som väl är vad de använt "cementen" till lossnar bit för bit gör det hela ännu mer intressant. Och jag tänker inte ens nämna att rörmokarna som var här i går råkade göra en spricka i blandaren till badkaret, så nu kan vi inte använda duschmunstycket.3 comments:

Anonymous said...

Åh gumman, vi ska ta oss ur det här. Snart. På onsdag träffar vi Tomba. Han kommer att muntra upp oss och ställa allting till rätta!

Anonymous said...

stackars pragisar! att cementen bara gör sitt jobb på fel plats är dock oerhört ironiskt. vilken puckad landlady...

Anonymous said...

Bara tanken gör mig kissnödig!! Hua hua. Ska sympatiknipa!