Saturday, February 07, 2009

nu dricker jag kaffe och läser tidningen

Senast igår kom vi på jobbet att prata om chokladbollar men några sa negerboll, vilket jag vill minnas att vi aldrig sagt i min familj för övrigt men i alla fall så försökte någon av dem säga att man menar ju inget nedlåtande och det är ju nästan ännu mer nedlåtande om man hävdar att det skulle vara något fult att vara neger. Hon (är mycket äldre än jag) sa också att i hennes skolböcker så stod det neger när man menade svarta men det var ju inte heller som ett skällsord. Jag menade att det inte handlade om vad vi tyckte men att det ordet genom tiderna hade använts nedlåtande och därför är det inte så konstigt om folk tar illa upp. Dessutom hade jag åsikter om att i de skolböckerna från 50-talet eller vad det kan ha varit, knappast var värdeneutrala gentemot negrer. JAG HAR NOG minsann läst böcker från den tiden, jag!

Men kom nu aldrig mer och säg, att det inte används nedlåtande! På vårat jobb heter de fiktiva personer vi använder för att testa och kolla systemet Kollsson.

2 comments:

Emma said...

Tycker det va riktigt vidrigt av polisen att använda "Neger Niggersson" som fiktiva person. Verkligen något som jag inte hade väntat mig i dagens samhälle. Men egentligen borde jag väl ha gjort det.

Jag tycker det är konstigt med familjer som använder sig av ordet negerboll, ungefär som att dricka läsk varje dag.

Johanna said...

Ja, det är verkligen helt otroligt stört.

Haha ja det är ju verkligen white trash som sysslar med sånt :D