Thursday, February 12, 2009

mespredikan

Oj nu är det mycket intryck på en gång här. Först överraskar (?) jag Gustav i direktsändning och spöar honom rejält i nyhetsquizet fast snubben med sköna dialekten som också ringt in var lika snabb och bra som jag.

Och det jag skulle skriva om var filmen Knutby - vägen hem men precis då är det reklam och lokal sådan: Roland i Slandrom ber oss använda hans tjänster/produkter/jag lade det inte på minnet för orten var så iögonfallande. Slandrom!

Men Knutby - vägen hem då. En dramtisering av Knutbyhärvan. Jag tittar för att Liv Mjönes är med och spelar Sara. Då är det kul. Men det som slog mig, den första kvarten av filmen, är att jag trodde de skulle hålla lite mer karismatiska predikningar! Vet inte om ni vet, men det är ju skådespelare i filmen men de har använt ljudupptagningar också och just när det är predikan mimar skådespelarna till autentiska tal. Jag trodde ju att Helge Fossmo skulle tala med kraft och engagemang och att t o m jag skulle fängslas av hans emfas. Men-han-pratade-jättetråkigt-och rätt-entonigt-och-ni-vill-dö-det-är-att-komma-hem. Besvikelse! Men Liv är bra.

5 comments:

Emma said...

Hon lät läskigt lik på rösten tycker jag!

Johanna said...

Ja verkligen, det var svårt att höra skillnad!

Magnus said...

Som gammal stads-granne till tokpastorn kan jag intyga att han inte är särskilt karismatisk IRL

Johanna said...

Magnus, jaha är det DÄRFÖR han har så lustig dialekt. Jag tänkte väl att de inte pratade sådär i Uppland. Eller, är det du förresten? :)

Magnus said...

Ja