Tuesday, November 04, 2008

purjolök mot fikonMin plan var ju att flytta till Medelhavet. Det gick lite i stöpet kan man lugnt säga. Men, jag hänger inte läpp för det, jag har en strategi för att göra livet lite mer spännande (precis som det vore om man bodde vid Medelhavet eller dööh?). Tricket är att se min nya situation med exotistiska ögon (jag är rätt bra på just det). Jag bara låtsas att jag har flyttat utomlands. Allt blir spännande då (särskilt badvädret, se ovan).

Till exempel har jag haft en helt ny matupplevelse där vid smörgåsbuffén som är på förmiddagen på jobbet. Har ni smakat hackad purjolök på macka någon gång? Flera av mina arbetskamrater sa att de ätit det som pålägg sedan de var små. Det är jättegott på ostmacka!

Och helgemma

3 comments:

Grovt Initiativ said...

purjomacka, ha! det har jag lärt mig äta av link faktiskt. färskost och örtsalt till.

Emma said...

haha! "hänga läpp"!

jag har blivit utsatt för jamtska med en bil jag fick lift av. han sa: "jaha, var det du som _söke_ te hammerdal?" jag kollade hjärndött på honom och kom sen på att han kanske undrade om det var jag som hade sökt jobb på campingen i hammerdal, men efter han förtydligat att han hade sett mig i somras när jag "söke te hammerdal" så förstod jag att han menade att jag hade cyklat! jo det var jag sa jag.

jämtland är ju inte blyga med att framstå som exotiska så du kommer nog ha många härliga upplevelser!

Johanna said...

Älskar att man kan bli känd för vad som helst i obygden. Det är ju kul att man _blir sedd_ som människa. Eller sökist.