Friday, January 29, 2010

Jacques Brel på svenska


JAG ÄLSKAR INTERNETZZZZ och just ikväll faktiskt Spotify, en av mig styvmoderligt behandlad tjänst men nu har den gett mig en lösning på mitt 3,5 år gamla Brel-bryderi! Alltså att en kväll då jag suttit uuuuuuuuuuuuttråkad och därför börjat peta med Pécsbilder och hållit på alltför länge, skulle sluta med ett glas vinrus och Brel-lycka, nej det hade jag aldrig kunnat räkna ut!

Jag lämnade köket en stund, återkom och yvades över att P1 fantastiskt nog spelade Les bourgeois med Jacques Brel, något otippat för den talade kanalen, trots allt. Diskussioner om Tommy Körberg ledde mig till vetskapen om skivan Brel – en föreställning som går rakt in i hjärtat (sptfy). Men det är inte därifrån Körbergs tolkning av Les bourgeois, Vid Molins fontän kommer, det är bara det att den skivan (Tommy Körberg & Stefan Nilsson tolkar Jacques Brel) OCKSÅ finns på Spotify!

Önskar mig fortfarande Cornelis, dock.

Och ändå är ju Jacques Brel själv den liksom ... bäste.

2 comments:

Ökenråttan said...

Körbergs variant var ursprungligen med i en Hasse & Tage-revy, jag minns inte vilken. Men ingen är som Brel, förstås. - Jag återkommer om jag kommer på vilken H&T-revy det var. Om du är intresserad.

Johannka said...

Vid Molins fontän? Ja, såklart jag vill veta! ... Efter lite googlande verkar det som att det borde vara Svea Hund på Göta Lejon? Åh, jag har länge sagt att det är väl på tiden att se någon av deras revyer! Komma till skott?