Thursday, March 18, 2010

Pre menskopp

Det började med att Elin skrev ett argt inlägg mot mensskyddsindustrin där hon förvarnade och fick rätt, att menskoppslobbyn skulle tända till. Och det var ju öppet mål, såklart de gjorde! T o m jag gjorde det, trots att jag aldrig provat.

Elin blev sedan kontaktad av Menskoppen, som skulle skicka en kopp till henne. Jag blev oerhört avundsjuk över Elins menskoppsspons, så avundsjuk att det spreds ända till Menskoppen i egen hög person (?). Så nu har jag skrivit ett mejl och beskrivit mina blödningar och mitt underliv, för nu ska jag också få prova menskoppen. Det slutade med att jag ska få prova två olika faktiskt, både Femmecup och PinkCup (när jag vet berättar jag mer om dem). Är ruggigt taggad, om posten är snabb så kommer jag nog att få användning för dem rätt snart.

Lite funderingar så här innan jag ens sett härligheterna:
- NU kommer det väl verkligen att behövas ett etui? Jag måste kanske skaffa nåt bra, gärna med en hund på, som det Elin fick av Libresse.
- Om jag gillar det, kommer jag då, som så många andra, att bli en evangelist av Apple-esqua mått? Skrämmande isåfall.

7 comments:

Sofia said...

Åh! Jag vill ha menskopp också men tycker det verkar så sjukt krångligt att veta vilken storlek som är rätt.

Yäcc said...

Jag fick med en chic liten bomullspåse som typ ingen, till skillnad från ev bindetuier, kan identifiera. Men man kanske kan fixa något ännu bättre...?

Annelie/menskoppen.se said...

Mer ingående förslag om hur ett menskopps-etui skulle behöva se ut/funka/utformas emottages gärna :)

Materialet är ju lite knäckfråga. När man sköljer sin menskopp kommer man inte att få den helt torr... Kanske måste det finnas lufthål, ungefär som ett tandborstfodral...?

Men ska ett etui vara i plast? Metall?

Hälsn
Annelie
www.menskoppen.se

Annelie/menskoppen.se said...

Glömde: Om man ändå vill köra textil, så finns det fina virkade och sydda påsar på etsy.com, som denna:

http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=42495975&ref=sr_gallery_17&&ga_search_query=Cup+Pouch&ga_search_type=handmade&ga_page=&includes[]=tags&includes[]=title

Johannka said...

Ah, ja man fick ju med varsin påse till koppen. Jag får använda dem och se om jag tycker det är nog. En sån som jag som har stora väskor med mycket i kanske skulle behöva något hårt som inte kan deformera koppen :)

Annelie/menskoppen.se said...

Du kan typ sitta på menskoppen i 10 år och den kommer ändå att pluppa upp när du reser dig - den deformeras inte :)

Bra va?

Johannka said...

What, är det sant? Jag ska dock inte prova :D