
Ingredienser:
10 bitar skumgodis t ex skumtomtar, sockerbitar, bananer
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
100 g mörk choklad
Plastfolie
Klipp skumgodiset i bitar. Koka upp allt utom chokladen och låt koka
tills det har smält. Blanda i chokladen och rör tills det blir en
smet. Häll upp i en form, ca 24 X 19 cm, klädd med plastfolie, låt
svalna och skär i bitar. Det kommer inte att gå så bra, så efter att du gjort några skär kan du med fördel stoppa in hela kakan i frysen. Och sen skära.




5 comments:
Vad härligt att dina naglar matchar smeten. Igår fixade jag både juleskums- och skumlakritsböjsvarianten. Ligger i frysen i tryggt förvar. Tack för inspiration och recept!
detta ska jag testa.. men hur lägger du plastfoliet egentligen.. innan du häller på smetens ( som svalnat av?)
@Åsa - Skumlakritsböj? :) Mums!
@Mollis - Jag bara täcker botten och kanterna i plastlådan med plastfolie och så häller jag på den rätt så varma smeten. Den ska sen svalna i formen.
Det blev kanongott,, men väldigt väldigt sött.
Döden för tänderna.
Jag letade som en galning efter någon form av skumlakrits och hittade s.k skumlakritsböjar i en välsorterad godishandel när jag skulle på bio. Det blev väldigt kraftig lakritssmak, mycket gott!
Post a Comment