Tre gånger denna höst har jag roat mig med att göra skumtomtefudge. Fast det var först igår jag verkligen använde skumtomtar. Innan byggde jag först av skumbananer (ej på bild) och sedan på bubs saltlakritskolaskummisar (fast jag klippte bort det mesta av kolasmaken). Jag är ingen kakmakerska, föredrar bröd, mat och salt men jag gjorde ett undantag. Idag fick jag dock tvinga mig till provsmakning, det är ett väldans slisk. Men många gillar ju det.
Ingredienser:
10 bitar skumgodis t ex skumtomtar, sockerbitar, bananer
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
100 g mörk choklad
Plastfolie
Klipp skumgodiset i bitar. Koka upp allt utom chokladen och låt koka
tills det har smält. Blanda i chokladen och rör tills det blir en
smet. Häll upp i en form, ca 24 X 19 cm, klädd med plastfolie, låt
svalna och skär i bitar. Det kommer inte att gå så bra, så efter att du gjort några skär kan du med fördel stoppa in hela kakan i frysen. Och sen skära.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Vad härligt att dina naglar matchar smeten. Igår fixade jag både juleskums- och skumlakritsböjsvarianten. Ligger i frysen i tryggt förvar. Tack för inspiration och recept!
detta ska jag testa.. men hur lägger du plastfoliet egentligen.. innan du häller på smetens ( som svalnat av?)
@Åsa - Skumlakritsböj? :) Mums!
@Mollis - Jag bara täcker botten och kanterna i plastlådan med plastfolie och så häller jag på den rätt så varma smeten. Den ska sen svalna i formen.
Det blev kanongott,, men väldigt väldigt sött.
Döden för tänderna.
Jag letade som en galning efter någon form av skumlakrits och hittade s.k skumlakritsböjar i en välsorterad godishandel när jag skulle på bio. Det blev väldigt kraftig lakritssmak, mycket gott!
Post a Comment