Tuesday, December 01, 2009

I julstämning


Småstadsutgång, ja. Inte riktigt lika exotiskt kul längre, när jag har detta:

Det går att dansa till samma musik varje gång man går på Plaza. Att Mister Vain upprepas är ganska skoj men ärligt talat: Cotton Eye Joe? Man kan om man vill, och bara efter en halv låt kommer en snubbe fram och raggar på Åsa : "Är du danslärare?". Jag köpte två lakritsshots till oss, det låg liksom i luften. Ja alltså, till mig och Åsa. Halv ett klev Marmeladorkestern på scen och jag tyckte det var ett jävla slöseri att ha en shotsfylla i myllret framför ett coverband. Fast ruset höll i sig. Äntligen hittade vi till electrogolvet och där kunde man dansa. Det tyckte inte alla, precis när vi kom hörde jag några tjejer gnälla ljudligt: "Det här är INTE musik! Nej usch vi drar."

Åsa och jag levde på spriten och musiken och kunde dansa som fan. Några killar jag hade sett innan, varav jag känt igen en av dem jääättemycket, började dansa med oss och jag fick tillfälle att fråga var han jobbade (förutsatte att jag hade sett honom i en affär, eller på en pub, där han jobbade). Men han jobbade på Posten. Och hade mössa på sig där inne, fast det var så sjuuult varmt.

Sedan behövde vi dricka vatten, Åsa och jag och gick upp. Tror det kallas "schlagergolvet", där de spelar lite allt möjligt som man inte vet hur man ska dansa till. Blev glad över Oh la la jag vill ha dig i alla fall. Precis som i jackinlägget. Killen med mössan kom tillbaks och mindes var vi hade setts! I somras när min kusin var här och tog med mig på grabbig förfest där också dessa två hade varit. Vi blev så glada att vi åkte hem till dem på efterfest. Ty klubben stängde nu, klockan två.


Det känns nästan som att jag ska till storstan när jag ska till Sundsvall (inga coverband på klubben! (väl ...?)). Hur som helst, det spelar ingen roll, för jag vet att jag och Grovt Initiativ kommer att ha så sjukt kul ändå. Jag ska spara lite av julklappspengarna att köpa shots för!

(Vad vi gjorde på efterfesten? Jo vi: lyssnade på gammal musik på spottan, drack pripps blå, saftglögg och började kolla på bilder från fiji och nya zeeland.)

7 comments:

Grovt Initiativ said...

<3

Johannka said...

YOU're a glasstrut!

Anonymous said...

ja sundsvall är ju världsmetropol om det blir style of eye!

Åsa said...

Mmm... skönt att få återuppleva kvällen!

Johannka said...

@Åsa JA! Det är en kväll värd att återupplevas! Men jag fick inte med killen som bedömde våra åldrar rätt så duktigt efter handskådning!

Sofia said...

jamen vad ska man göra då? jag vägrar jops och oscars stenhårt. jag säger skeppis?

Johannka said...

Jag tror att Skeppis återigen har blivit "finkrog"? Jag säger Stadshuset (150 spänn) och tycker att vi ska köpa biljett dit snart, ehemehem.