Wednesday, September 20, 2006

dagsverket


Duende, april 2006

I dag gick Eva och jag på simhalls- och yogajakt. I simhallen blev vi i princip utskällda, allt jag förstod var: "Co děláte?? - Vad gör ni??". Vi hade gått fel. När vi hittade själva simhallsporten fick vi återigen vässa våra hjärnor för att försöka förstå den babblande damen som ville slänga in oss i omklädningsrummet. Efter att vi yttrat ordet "information" ropade hon dit en lärare inifrån simhallen, jag tror hon trodde vi var hans elever (?!). Han var lika oförstående som vi så vi sa Na shledanou och gick ... Där blir det ingen simning för någon av oss, inte.


Yogastället låg välbekant till, precis vid en vegetarisk indisk lunchrestaurang där jag och Pedram åt i april. Jag kunde inte låta bli att beställa en shahi paneer, har värsta indiskmatabstinensen efter 4½ vecka! Yogan (alltså vi måste träna yoga för vi har inga skor, det är det. Helst vill jag spela innebandy ...) verkade väl bra, det kostar 72 korun/gång om man köper 10-kort, vet inte om man kan hitta billigare? Gatan var Týnská.

Sedan skulle vi hitta Duende (som jag skrivit om förut) för att dricka en nice kopp kaffe. I våra försök att undvika martyrgatan Karlová gick vi världens omväg men det kändes värt det när vi fick vår kaffe av den söta bartendern. Man är ganska svältfödd på sånt (söta) här i Prag, det är ett som är sant!

I kväll skulle vi hemskt gärna vilja spela backgammon, och hoppas kunna hitta en bar där man kan det. Var är Kellys när man behöver det?

3 comments:

Anonymous said...

Hur fan kan du hålla på å sakna så mkt. grejer med Sverige för? ... och vadå brist på söta? Du menar brist på fula? - Tjeckiska män är ju fan i genomsnitt riktigt fina.

Johannka said...

Hm, jag saknar inte såå mkt grejer med Sverige. Men jag vill gääärna spela backgammon, det tror jag du gott kan förstå. Tjeckiska män - och kvinnor - är enligt mina extremt vetenskapliga empiriska undersökningar INTE i genomsnitt fina. 3% kom vi fram til i dag. Om ens det. De som är fina är oftast inte tjeckiska. Tyvärr.

Anonymous said...

jaja, men så har du ju alltid (nästan) haft dålig smak när det gäller utseende på människor också....