Sunday, September 03, 2006

äntligen mat!


I går fick vi äntligen "laga" mat för första ¨gången på två veckor. Så hungriga som vi var blev det något myckelt enkelt; färsk pasta och färdig tomatsås. Men så ljuvligt!

Jag har hittat ett trådlöst nätverk som funkar hur bra som helst och tydligen dygnet runt verkar det som. Det verkar inte tillhöra en privatperson, utan ett hotell. Frågan är bara hur vi ska göra med internet, om vi ändå ska skaffa en egen uppkoppling. Eva har inget trådlöst nätverkskort i sin dator, och så vet vi ju inte hur pålitligt detta är, jag är inte helt säkert på att det är ett hotell, utan har googlat på namnet. Men vi har ett hostel mittemot oss, så det är ju inte helt omöjligt att de har ett trådlöst nätverk som vi kommer åt. Det är ju gratis, det är ju det.

Igår var en ganska jobbig dag, vi var tvungna att kliva upp jättetidigt för vi skulle göra en gemensam aktivitet, vi åkte till dormitoryt så vi kunde åka tillsammans med de andra. Det var bara det att 14 personer i klassen, inklusive vi, gick fel, till metron istället för språvagnen så allt blev försenat pvh så fick vi 14 åka metro ändå och kom senare. Sen när vi kom fram visade det sig att halva klassen (20 personer) skulle åka båt först, så vi fick åka metro genom hela stan till andra sidan för att åka båt.


Vi åkte båt i cirka två timmar, det var små båtar med en svag liten motor som Eva körde. Hon var jätteduktig på det och jag gjorde det jag gillar bäst, köra handen ner i vattnet. Det var roligt när vi åkte inåt centrum till, vi kunde se slottet och Dansande huset och lite annat.


Efter båtturen började folk ta fram matsäck, men vi hade inte med oss någon, för den informationen hade de fått efter att vi hade åkt i fredags. Vi skulle i alla fall tillbaks genom stan till det ställe vi åkt först. Där skulle vi klättra i rep 5 meter upp i luften. Halva klassen hade redan gjort det på morgonen och vi mötte dem i metrons rulltrappa på väg till båtturen. Men puh, vi orkade bara inte, man skulle hålla på och bila (?) varann också och allt verkade bara jättejobbigt.

Vi åkte till IKEA i stället, för det behövde vi verkligen, men var ju ganska trötta när vi väl kom hem. Det finns två IKEA här, båda ligger längst ut på gula linjen, linje B. Från metron går det gratisbussar till varuhuset. Hur käckt som helst! De hade ingen saltlakrits!!!

5 comments:

Anonymous said...

Gratis är gott! Framför allt gratis bredband. Jag skriver upp saltlakrits på ta-med-listan...

Anonymous said...

tänk vilken god människa du är magnus. så jag måste bräcka dig på nåt sätt, jag får väl ta upp beställningar på allt möjligt inför ett besök.

Johannka said...

m: loooovely (de har skitstora djungelvrålpåsar på Kastrup ;))

g: åh va bra, vi vill ha den blå metodboken ...

Anonymous said...

tack gustav, vi är nog båda mycket goda människor, kanske de bästa någonsin. jag har förstått att metodboken är eftertraktad, jag låter dig leverera den

Anonymous said...

mm, men jag levererar allt! knark, vapen, flyktingar, grillsås, you name it.