Monday, December 13, 2010

Majorna - man får ligga?

Jag skulle vilja blogga men jag skriver knappt ens ner några anteckningar längre. Vill inte riktigt erkänna att jag nog skulle behöva sluta twittra för att komma i gång ordentligt. (Samt säga upp mig.) Men det finns ju andra som levererar.

Jag har nuddat vid det här, men jag är väldigt intresserad av Göteborgs stadsdelar, föreställningar kring dem, demografi, förväntningar. Jag bor ju i Majorna nu och det kan ju ha med andra omständigheter att göra men nog tycker jag mig inge mer respekt när jag nämner var jag bor. Jag minns när jag bodde i Biskop att jag trodde mig missa saker för att min bostadsort drog ner mitt varumärke (haha). [Brasklappar redan nu att denna känsla helt och hållet kan vara inbillning från min sida.] Man söker jobb eller söker ... kontakt och folk ba "men vad är det för fel på henne om hon bor DÄR?!"

Och nog har jag fått bättre jobb, fler kompisar, legat mer, blivit snyggare (okej det beror väl på att jag fyllt 30) sedan jag flyttade till "rätt sida älven" (eftersom jag kommer från Sörberge känner jag mig mycket hemma med den polemiken).

Men i alla fall, angående att det finns andra som levererar var det ju: Jag önskar att jag kunde skriva mer om detta själv och framför allt att undersöka Biskopsgården på liknande sätt men till dess (sluta inte andas), läs Sociologisuget
del 1
del 2
del 3
Mycket intressant läsning om Majorna, gentrifiering och symbolisk sådan. Ja läs och jobba vidare!

Majorna - så himla franskt!

Majorna - vi har snö också!

Majorna - min mysiga innergård!

2 comments:

Agnes said...

Snart har jag skrivit klart mitt inlägg med utgångspunkt i de tre texterna du länkar till!

Låt oss prata mer om Majorna vid tillfälle, Johanna.

Johannka said...

Jag ser verkligen fram emot att läsa!

Det finns mycket att säga om Majorna, låt oss starta snart. Finns många mysiga krogar och kaféer här där vi kan hålla till.