Tuesday, August 29, 2006

Strike! - dirty birds on the move
I går kväll var vi alltså och bowlade med vår klass. Det är så vansinnigt galet att göra sådana här saker helt många människor alltså. 40 personer väntar på språvagnen, 40 personer ska kliva på, veta när de ska av, belägra en bowlinghall och sen bowla och dricka öl. Totalt kaos och helt studentigt, men ganska kul måste jag säga.
Det togs en massa foton i går, jag tror inte på långa vägar att jag var värst, allas kameror kom fram hela tiden och helst skulle alla ta kort på samma sak, som vanligt ...
Det är helt annorlunda här motför hemma, där man (jag) inte gör mycket för att prata med nytt folk, men här anstränger man sig till tänderna för att lära känna dem. Det är nog därför vi är så trötta hela tiden.


Plus att vi samtidigt försöker lära oss tjeckiska då. Och vi måste ju faktiskt lära oss lite, för eftersom vi får ett stipendium så finns det krav på minst 60% på proven t ex. Nu har ju inte proven varit så svåra ännu, på förra hade jag 98%, vi får väl se hur det gick i dag. Men det kräver ju ändå att man faktiskt hänger med och i dag har vi kört ganska hårt med verben. I dag insåg jag hur mycket jag faktiskt Älskar Grammatik! Jag blir helt lycklig av reflexiver som vill stå i andraposition och sånt.

I dag ska jag köpa en bok, jag blir galen, jag är tvungen att läsa i textboken eller i en ordlista om jag ska få läsa något innan jag somnar (vilket jag måste!). Eva lånade mig en bok, men den tog slut jättefort. Jag undrar vad jag ska köpa och om det är dyrt.

Om två dagar flyttar vi in i lägenheten och det ska bli så sjukt skönt, det är faktiskt lite tärande att dela rum på tre och dela toalett/dusch på fyra. Samt att, eftersom det är en molekylär-blablabla-konferens med tusentals människor här, behöva stå i kö till frukosten i 40 minuter så att man inte hinner äta något innan första lektionen. I morgon kliver jag upp halv åtta!

1 comment:

Anonymous said...

man kan ju göra värsta leken av att komma på nya roliga saker att säga att 40 personer ska göra.