Thursday, August 24, 2006

lägenhetsinfo
I går var vi på guidad tur av slottsområdet med vår klass. Jag trodde vi skulle få gå in, men vi gick i alla fall in i kyrkan. Där inne hade jag inte varit och det var jättefint och stort. Sen gick vi ner för trapporna och tog första bästa tunnelbana hem. Vi var så trötta så det var inte sant.

På kvällen letade vi lägenhet. Vi skickade intresseanmälan på några stycken och i dag har tre stycken ringt oss. Tyvärr vill de flesta helst att man hyr i ett år. Vi var och tittade på en lägenhet i Vinohrady i dag. Det var gigantisk med tre stora, separata rum och i ett av dem var det ett litet loft. Det fanns fyra madrasser. Den verkade bra så när som på att det inte finns någon köksutrustning (pots and pans alltså, diskmaskin och tvättmaskin fanns det! Vi ska se efter vad det kostar med ett startpaket på IKEA). Ett annat orosmoment är internet. Det är också det här med helår. Det är tydligen svårt att skaffa för bara ett halvår. Om man inte skaffar på något annat sätt som vi inte fattar riktigt ännu. Så hm, hm, hon skulle också ringa tillbaks i morgon efter att ha pratat med landladyn om halvåret. Lucy ska ju stanna i ett år dock så ... Bilder på den lägenheten finns här.

Sen tog vi en öl på Radost FX (yes, Gustav), det var fajn.

3 comments:

myrkyr said...

Åh, minns allt det där årsstrulet sen jag var på Irland. Samma sak där. Hopplöst :-S I vårt lgh-kontrakt stod det dock ett år och att vi riskerade att få betala om vi inte hittade ngn annan som flyttade in istf oss, men det gjorde vi som tur var. Märkligt att alla länder verkar ha det systemet när det nu ändå är så vanligt att folk reser dit bara några månader. Usch och fy och lycka till :-)

Anonymous said...

A-ha! Men lägenheten verkade ju bra.

Anonymous said...

och det här var kul: "Very friendly and flexible landlady."