Monday, September 29, 2008

Et voilá!


"I fält av silver en av vågskurur bildad dubbel blå sparre, sänkt och störtad, däröver en röd gumse i hällristningsmaner.
Vapnet skapades av konstnären Gunnar Rudin och registrerades i PRV år 1977." (Wikipedia)

Nu är det kört! 28/10 börjar jag jobba på huvudbiblioteket i Krokom, Jämtland. Det ska bli så jäävla roligt! Jag är så jäävla glad och kan faktiskt inte riktigt tro att det är sant att jag fick jobb. Det är ju i Krokom visserligen, men det blir ett spännande äventyr, tänker jag.

Krokoms kommun har 14 296 invånare (2008-06-30) varav 2 232 bor i Krokoms tätort. Allan Edwall är född i Krokoms kommun. Krokoms kommun bekräftar republiken Jämtland i praktiken genom att ha en vänort i konungariket Sverige: Haninge kommun. Man har också en kinesisk vänort, staden Jilin. Läs mer på Krokoms kommuns hemsida. Där kan ni också kolla in bibliotekets bestånd och personal!

15 comments:

Helena Lindqvist said...

Krokom av alla ställen! I de där krokarna har jag släktingar, vad coolt att du fått jobb där :) Men du kommer säkert sakna Göteborg lite ändå, Göteborg är så nice. Hyr du ut din lgh i andra hand eller tar du med ditt pick och pack "för gott"?

Emma said...

Ja det ser onekligen spännande ut!

Jag gruvar mig för att gå över med uppsägningen av lägenheten...

myrkyr said...

Åh vad kul! Grattis! Hoppas det blir bra på alla sätt. =)

Men - vad ska bloggen heta nu då??!

Setare said...

Shit pommefritt! Jämtland liksom! Var är det? (hej jag är obildad). Har du fått tillsvidareanställning? Grattis! Har inte varit inne på den här sidan på göörlänge och så får jag läsa det här det första. hur känns det?

Johanna said...

Helena: Vad roligt, jag känner en annan Helena som har sin mormor i Krokom! Jag ska hyra ut min lgh i andra hand ett tag men antagligen ändå ta med mitt pack till Ösd, eller åtminstone Sundsvall. Men just den frågan ger mig huvudvärk just nu ... Förresten så har jag försökt kommentera på er blogg två gånger men det verkar inte som att jag har lyckats. Kan jg vara för dålig på bokstäver för ordverifikationen? Kul att läsa är den iaf!

Emma: Men du gjorde det! Bra gjort!

Myrkyr: Tack! Och bloggen har ju vart i exil i Prag i sex månader tidigare så nog ska den klara av en Jämtlandsexil? Kanske med något geografiskt tillägg då ...

Setare: Shitt, kul! Hur är det på Gejottland? Ja det är tillsvidare men jag stannar nog inte for life? Det känns görbra iaf, även om själva den praktiska flytten ger mig ångest och huvudvärk :)

Helena said...

När du kör från 86:an (eller heter den 87:an?) från Sundsvall/Timrå mot Östersund så kör du strax innan du kommer till Stugun förbi en skylt det står "Köttsjön" på, mina föräldrar har stuga där, härligt namn va? Köttsjön! Det är min pappas föräldrarhem. Sen finns väl lite spridda släktingar runt om i Jämtland.

Konstigt att det inte går att kommentera på bloggen. Kanske därför så få kommenterar :) Det har funkat när jag själv testat. Skumt.

Riktigt kul att du fått jobb och stort grattis!

Helena said...

Men du kör väl E14 förstås...

Johanna said...

Aha, Köttsjön! Ja infarten dit har jag åkt förbi några gånger. Kör man bil från Timrå blir det ju 86:an (eller 87:an) och när jag flyttar upp nu blir det med tåg så E14 får vila. Indalsleden är ju såå fin att man helst föredrar den också!

luggkomplex said...

vad är det för kritik den har fått då?

jag hann ärligt talat inte läsa så mycket i den, utan bläddra endast snabbt igenom den. mitt första intryck är att det är en vanlig "tjejtidning" fast med ett miljötänk. men som sagt - jag har inte hunnit läsa något reportage ännu.

återkommer!

luggkomplex said...

ja just ja. glömde säga GRATTIS till jobbet!

Johanna said...

luggis:

OK, erkänner, har inte läst så många recensioner av den. Fast jag trooor nån mer än denna men kan bara minnas att de pratade om den i OBS Tidningskrönika torsdag V 38 http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=503&artikel=2313473 Man kan fortfarande lyssna. Men jag vill höra vad du säger också så keep me posted!

Tack!

Anonymous said...

GRRRRAAAAATTIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!
Well done honey!
Kram från Gabriella

Anonymous said...

STORT GRATTIS!! Kära Johanna...Det avr kul att träffa dig i helgen! kram Mollan

Johanna said...

Thaaaaaanks Gabigabi!
och Mollan! Detsamma!

Nyibyn.blogg.se said...

Gud vad spännande och testa på nåt nytt och när jag läste dina gamla inlägg, att ha fått jobb inom en tuff bransch?

Göttland är bra. Jag trivs bra. Jag har tid och träna och göra saker jag gillar. Jag behöver inte vara trött och ha ögonpåsar och vitt hår jämt. nackdelen är att jag saknar mina vänner men inget gott som inte för nåt ont med sig höll jag på att säga :)