Thursday, September 18, 2008

Alltså hon överdriver ju menOK man kanske inte kan se nåt men det är iaf helt oväntat (fast den ääääär ju lovely, det jag längtar till mest när jag inte är här. Eller kanske inte men ändå) beröm till min lägenhet som Ann-Sofie stötte på hos en gemensam bekant till oss. Jag hade alltså två schyssta tjejer på middag i lördags och sen efter ett tag kom den enas syster och hon i sin tur hade en vän med sig. Det var en fin kväll som slutade på Styrbord Babord och det var nog redan då jag började bli förkyld när jag tänker efter.

Nu har jag typ tillfrisknat, har i alla fall jobbat i dag, och har storbakat ikväll. Lovade att jag skulle ta med matbröd till Haverdal men jag fick lite hybris och gjorde kanellängder också. Jordens största kanellängder är det, ser jag genom ugnsluckan. Det är redigt varmt här hemma nu kan jag tala om.

Updatering: Jag har ju aldrig gjort längder innan och det visade sig att jag typ har klippt sönder dem. Kan bli lite svåra att transportera men goda, det är de nog!

Uppdatering 2:

3 comments:

Anonymous said...

åhhh vad fina!! Kan man få receptet??? På kanellängderna då?

Mollan

Anonymous said...

är det vanligt kanelbulle recept?/ mollan

Johanna said...

Ja, det är vetebrödsreceptet som finns i Vår kokbok:

125-150 g smör eller margarin (jag tar 150)
5 dl mjölk (jag brukar ta sojamjölk)
50 g jäst
½-1 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk stött kardemumma
vetemjöl

Och så fyller man med smör, kanel och socker förstås. Sen är det godast om man kavlar riktigt tunt. Längder gräddas på 220-225 grader i 15-20 min.
Mums!