Friday, May 16, 2008

skräpbilder!
Tjenna änna! Hittade ett fint bildspel från Sundsvalls-Timråkusten på st.nu och började ana hur jag har blitt som jag har blitt. Jag kommer från skräpkusten! Och, gör man det, är det ju inte mycket val än att börja gilla läget, om man inte vill bli bitter. Så, here you go: Bildspelet om vår(jaha, de kallade det visst) lortkust! (det är värt att kolla, jag lovar, men Stäng av ljudet är min rekommendation)

3 comments:

Sofia said...

Jag tycker bara att det är deprimerande att se såna här grejer, texten är dåligt skriven och bilderna dåligt komponerade.
Dessutom är ju många bilder tagna på industriplatser vilket ju känns som att sparka in öppna dörrar, de är ju aldrig särskilt vackra.
Jag tyckte t.om att vissa platser var fina!
Däremot är det trist att se alla gamla vackra byggnader som bara står o förfaller.
Och den där spårvagnen i slutet! Kan de inte smälla in den i kulturmagasinet? Det är ju ett stycke lokalhistoria.

Kommer det något tryckt material ur ST av värde?

Johannka said...

Sofia: Jag håller med om att en del med det här var kasst. T ex texterna och själva layouten. Men bilderna var till stor del fina tycker jag. Och det är det som jag försöker mena; att det är fina bilder. Jag är otroligt svag för industriområden, det kanske beror på min uppväxt vid stranden mittemot Wifstavarfsfabriken?

Sofia said...

ah jag trodde du tyckte själva bildspelet var fint.
Jag tror, eller hoppas, att de flesta från Norrland med sinne för estetik kan uppskatta gamla industrier. Mina favoriter är gamla sågverksrelaterade byggnader i Ådalen.