Saturday, May 24, 2008

jag självuppfyller profetior


Nåt liknande. Där borta är Österrike och här är Znojmo.

Bara för att jag har skrivit sådär i beskrivningen om mig själv, om utflykter till södra Norrland och Prag, måste jag ju leva upp till det. Jag är själv ganska överraskad hur väl den beskrivningen visade sig stämma. Det är ju inte som att jag tar mig någon annanstans heller ... Annars hade jag gärna åkt till Frankrike, Turkmenistan eller Iran. Men ne!

Bam bam bam! Det är så roligt att jag ska jobba på biblioteket i Timrå i juli och augusti, som bibliothekaaaaar! Bra för karriären och nära till alla kusiner och nyfödda små barn. Och vips så fyller jag bloggen med södra Norrland-material (se fram emot turistiska rapporter från spännande platser såsom Döda fallet)!

Vidare, det flygs till Prag den fjärde juni och det blir en resa som ska lära mig mer om livet i Mělník och Valtice, hur det är att sova i 12-bäddsrum i Bratislava, hur vinet smakar när det dricks på Moravisk mark (det vet jag redan) och hur höga backar man egentligen måste cykla uppför om man ska komma in i Österrike. Vips igen, Pragberättelser (and more) all over!

(today's special: Heja Kroatien!)

4 comments:

Emma said...

Glöm ej Murberget!

Johannka said...

Nej, du ger mig ingen chans att glömma det! Ta med mig dit då!

Anonymous said...

Jag tror det är nerför till Österrike

Johannka said...

Ja, klart. Det är ju söderut!