Monday, February 04, 2008

bara fyra styckenNu är den slut i år igen, flimfesvialten. Jag har bara sett fyra stycken filmer men jag är nöjd med vad jag fick faktiskt. Bäst var Jagdhunde (Hounds) som var tysk och snygg och skön och rolig och med bl a en skruvad men otroligt fint plågsam julaftonsscen som på filmduken blev fantastiskt humoristisk och bra.


Jag såg också en fransk skön film, Avant que j'oublie (Before I Forget) om en åldrande gigolo som ännu försökte leva det goda, eller kanske bara det normala livet men det hade ju sina svårigheter.


Vidare var det kul att jag kunde få lite vatten på mitt-nyfunna-intresse-för-Turkmenistan-kvarn genom att se den finska dokumentären, Pyhän kirjan varjo (The shadow of the holy book) om en av jordens mest bisarra diktatorer. Sjukt skum.


Den här Sie, Je (Lust, Caution) såg jag också, eftersom man fick en gratisbiljett. Annars hade jag inte gjort det och jag säger väl samma sak efteråt. Den var ju spännande och bra, verkligen inte dålig men det var ju inget Wow efteråt direkt.


Jag hade velat se några fler filmer också men många av dem kommer på svensk bio så det fick va. Önskar att det hade varit fler rumänska filmer på festivalen och i och med att jag sa det nu kan jag ju lobba för länken till Hynek Pallas för jag hittade till hans blogg precis just för att han skrivit en bra artikel i Svd om "det rumänska filmundret". Alla rumänska filmer jag har sett har vart sviinbra! Till exempel Niki & Flo!


Well. That's it. Nä förresten, 2006 jobbade jag på festivalen, då såg jag ganska många filmer.1 comment:

Anonymous said...

du, johanna hur var den där hundmaskfilmen? jag ville så gärna se den men det blev ju inte av.

/Setare