Friday, February 08, 2008

eeh. Prag i november


Heh, ok. Förlåt för det här skräpinlägget. För det är vad det är. Skräpet av bilder från Prag i november som jag ju redan lagt upp någon annanstans. Nämligen HÄR. De flesta som läser här har väl redan sett dem, but still. Men här kommer hur som helst några andra foton dårå. Enjoy.


Jag började min resa på Kastrup. Eller ja, min flygresa alltså. Men först åt jag lunch på O'Learys! På Kastrup alltså. Fett lyxigt va?


Väl i Prag satt jag mig och väntade på Eva på kafääää. Först drack jag svařák och sen mintsorbet! Eller var det tvärtom? Trevligt som fan i alla fall.


Eva bodde ju numera på Letná typ. Liksom på toppen av den här gatan som jag ju faktiskt lärde mig namnet på men sen glömde jag det igen. Mariane something something. OK, jag kollar väl upp det då: Eeh nähä Milady Horákové var det visst. Tror ni det betyder Milady som i My lady? Jag misstänker det! Jamen, jaja den här bilden är ju från botten av gatan, ända nere vid Strossmayerovo náměstí alltså.


En dag gick jag till slottet eller jag menar Strahov-biblioteket och jag gick dit från Hradčanská (ja det är ju en bit, men den här gången hade jag ju tid och lust). Jag vet inte om jag inbillar mig men kan man säga att det här huset är liiiiite kubistisk-inspirerat? Hm I dunno men jag tycker att det är rätt fräckt.


Evas lampa. Den säger ganska mycket om hur det var inrett i lägenheten faktiskt, så ni får inte se några andra bilder därinifrån.


Žižkov, žiželižižfov. Snart är det nog superupprustat och dyrt i den här stadsdelen också. I alla fall så är det backigt och gött här.


Japp, det var det! Kanske åker jag till Prag snart igen men då kommer det vara för varmt för svařák!

1 comment:

Mollis said...

Härligt med Prag!! Blir det en resa till våren igen eller hur ska du göra?