Saturday, March 31, 2007

My love for coriander will never fade out



Jamen vad ska man göra en fredagkväll när man är ensam hemma och sjuk om man inte ska laga mat med ungefär ett kilo koriander ?

Monday, March 26, 2007

första vårsöndagen i Göteborg


Åååh Wow Wow, man kan gå till Kellys för att stilla Prag-nostalgin! Att det var så enkelt hade jag aldrig anat!

Yes, i dag (söndag) har jag varit smått duktig, ääääääääntligen bokat tvättid (nu är det city gross-underkläderna som gäller. Hm men att man ens har såna ..) och cyklat hem cykeln från dess Prag-magasinering. Då blir man hungrig och vill äta pizza så Gustav fick med mig på söndags-ångest-quiz på Kellys. God pizza har de. Våra pizzor slängde de. Vilken sjuk grej. Men vi fick nya.


ja, vårt lagnamn alltså

Gustav var där med sin metal-kompanjon för att vinna högsta vinsten; två biljetter till Metal Town i juni. Jag kan med stotlhet säga (trots att jag absolut inte hade något med vinsten att göra; den enda fråga bara jag "kunde", hade vi fel på, vilken shame) att vi gick hem med storvinsten!! Tur att jag inte vill gå på metaltown.

första vårlördagen i Göteborg




Maria och jag promenerad över bron för att dricka kaffe, trängas bland nybelönade göteborgare och äta kungstorgsfalafel. Det var en finfin ursäkt för att njuta av solen som jag ju har en liten svaghet för ...


På kvällen gick jag på party och uttnyttjade den effektiva danstiden (tänk sommartidsomställning i kombination med en klubb som stänger vid en viss tid) med Emma (Mollan), en till Emma, Caroline och Jon och det var fin fest på Klubb Kraft. Emma(Mollan) fastnade på bild tillsammans med han som spelade skivor (eller alltså ehehe) och gick under täcknamnet "nattklubbsägarn". Jag fattade aldrig varför.

Wednesday, March 21, 2007

Böcker jag hittade i min bokylla, som jag skulle vilja pracka på folk




Andersson, Lars-Gunnar – Språktypologi och språksläktskap
Andersson, Lena – Majas alfabet
Andersson, Lena & Björk, Christina – Linneas årsbok
Björkman, Stig – Trier om von Trier
Carroll, Lewis – Alice i Underlandet
Dahl, Östen – Språkets enhet och mångfald
Dahlström, Sture – Stilla dagar på floden
Ferguson, Ruby – Jill i sadeln
Karinthy, Ferenc – Epepe
Lee, Mara – Kom




LeRoy, JT – Sarah
Linde, Ulf – Marcel Duchamp
Lindgren, Astrid – Bröderna Lejonhjärta
Lindstam, Carl Sigfrid – Göteborgs gatunamn
Loe, Erlend – Maria & Josef
Loe, Erlend – Naiv. Super.
Loe, Erlend – Volvo lastvagnar
Nordbeck, Johan & Nordström, Jockum – Vi visste inte vilken tid det var
När Var Hur 1982
Rasmusson, Ludvig & Nordström, Jockum – Jazzens historia
Religionslexikonet
Säfve, Torbjörn – Ivan Aguéli: en roman om frihet
Tartt, Donna – Den hemliga historien


Äre nåt du vill låna?

Tuesday, March 20, 2007

Eid-e shomâ mubarak


Nejdå, datorn är inte försvunnen än. När jag väl kom till skott och tog den till en datorreparatör tyckte de att jag skulle skicka in den på garantin. Så nu har jag kommit till projektet att spara allt på den. Det har gått lite sådär, hoppas kunna slutföra i morgon. Sen ska den skickas till Tyskland och därefter får man bara hoppas att de inte tycker jag har förstört den själv.



Som om inte projekt magisteruppsats räckte.





Och Prag gör lite ont i mig nu.

Friday, March 16, 2007

datorjäveln


Nu är min dator på sista sucken. Kontakten till elen alltså. Datorn får ingen el så jag måste skynda mig att skriva det här innan batteriet tar slut. Sedan ska jag lämna in den och betala mer än tusen kronor. Det är jag sprudlande glad över. Särskilt om det tar extra lång tid att få tillbaks den. Kan isåfall förklara eventuell digital frånvaro.

Ikväll vinner Timrå hemma över MODO och går vidare till semifinal. Sådeså.-

Monday, March 12, 2007

måndagsnöjen


En annan måndag: tåget mellan Berlin - Praha


Mollan har skrivit ibland om måndagar. Hon tycker att de är lite jobbiga. Jag har inte hållit med. Jag brukar gilla måndagen. Har inte märkt att det egentligen är något särskilt dåligt med dem. I dag har jag dock:


-hyvlat mig i tummen med osthyveln.
-slösat ofantliga mängder skog för att jag skulle spara papper genom att skriva ut på båda sidor samt förminska. men jag gjorde lite fel. det går knappt att läsa. så jag fick skriva ut igen.
-istället för lunch; thé och popcorn.
-inte alls kommit längre med uppsatsen
-dessutom kan vi räkna med spårvagnsmissen i natt som gjorde att vi fick vänta 26 minuter i Brunnsparken på en spårvagn som kostade 40 kronor eftersom mitt kort gick ut före midnatt.

Wednesday, March 07, 2007

Växtfreakin




Kommer ni ihåg att jag har planterat om blommor en gång förut, i januari 2006? Hahahahaha, klart ni inte gör! Men hur som helst så gjorde jag det, och visade en bild på de nyplanterade växterna. Den såg ut så här (klicka, det är verkligen amazing). När jag kom tillbaks till lägenheten nu så hade plantorna växt något otroligt, så jag var tvungen att plantera om dem igen (jag har lärt mig i Linneas årsbok att det ska göras i ungefär januari - februari, då växterna vilar som bäst). Det är så kuuuuuuuul när det växer! Och jämför! Den lilla har ju blitt växt helt sjukt mycket, numera står den i en lika stor kruka som den stora stod i förra året (tjusig mening va?).


Tyvärr har det inte blivit någon ny liten bäbisplanta i år. Jag hoppas det kommer något nu när jorden är ny. Det skojigaste av allt är att ursprunget till den här blomman har jag fått av Sandra, när jag flyttade till Lunnevad. Moderplantan fick offras i en flytt, men avkommorna växer och växer.

Monday, March 05, 2007

Valle de los Caidos - skäms!



För tre år sedan lite drygt, var jag och Pedram i Madrid för att hälsa på P:s syster Pegah. Madrid var ganska spännande, även om det kanske blev lite för mycket sightseeing och lite för lite kaffe. En av sightseeing-grejerna vi gjorde, var att besöka Valle de los Caidos, som ligger cirka 6 mil utanför Madrid, nära en liten söt stad som heter El Escorial. Jag visste inte vad det var riktigt, innan jag åkte dit, men fick liksom höra att det var en turistgrej dit man kunde åka. Så vi åkte. Det var ju ganska häftigt, men det var liksom någon som sa att Franco låg begravd där ... Det kunde väl ändå inte stämma ...


Två dagar innan jag åkte hem från Prag var vi på the Cross med Miguel och fyra av hans (spanska) kompisar, det var jättetrevligt och vi pratade ganska mycket om politik. Jag sa att jag hade varit i Valle de los Caidos (man börjar ju alltid prata om huruvida man besökt varandras länder osv). Han sa att det var tabu i hans familj att åka dit. Haram. För Franco är ju begravd där. Och det är han som beordrat byggandet av det hele. Massor av nationalister är begravda/hedrade där. Varje 20 november brukar Franco-fans ha minnesmanifestation där.


Vad i helvete gjorde jag där då?? Jag ska verkligen bli en mer medveten turist. Mer kaffe och mindre monument hädanefter.

Thursday, March 01, 2007

Trocadero



Min mamma är sneeeell. Med Posten i dag kom en påse TROCADERO-karameller och en artikel som typ handlar om min fåtölj som jag ärvt av mormor. Trocadero Trocadero Trocadero! Nu är jag extremt nyfiken på hur de smakar!