Wednesday, March 07, 2007

Växtfreakin
Kommer ni ihåg att jag har planterat om blommor en gång förut, i januari 2006? Hahahahaha, klart ni inte gör! Men hur som helst så gjorde jag det, och visade en bild på de nyplanterade växterna. Den såg ut så här (klicka, det är verkligen amazing). När jag kom tillbaks till lägenheten nu så hade plantorna växt något otroligt, så jag var tvungen att plantera om dem igen (jag har lärt mig i Linneas årsbok att det ska göras i ungefär januari - februari, då växterna vilar som bäst). Det är så kuuuuuuuul när det växer! Och jämför! Den lilla har ju blitt växt helt sjukt mycket, numera står den i en lika stor kruka som den stora stod i förra året (tjusig mening va?).


Tyvärr har det inte blivit någon ny liten bäbisplanta i år. Jag hoppas det kommer något nu när jorden är ny. Det skojigaste av allt är att ursprunget till den här blomman har jag fått av Sandra, när jag flyttade till Lunnevad. Moderplantan fick offras i en flytt, men avkommorna växer och växer.

18 comments:

Mollis said...

åhh det är avokado va?

Johannka said...

Åh avokado, det hade varit något! men nej, jag vet inte vad de heter, i mitt neighbourhood kallas de "sprätt i väg" för de sprätter i väg frön (det är därför man får så många). De är väldigt tacksamma!

Anonymous said...

åhhh jag älskar linneas årsbok!

Johannka said...

eeeeevooo: ja den är superbra och så lärorik!

Mollis said...

Linneas årsbok är Toppen!Den har jag också..åå man kanske kan få en stickling? jag behöver lite mera träd nu när carro tar med sin lite träd när hon flyttar i April.

Anonymous said...

Vilka fina. Du har ju fina gröna fingrar så! Vi planerar en hylla i köksfönstret för att plantera kryddor, men de kanske inte kan stå där när solen ligger på hela dan. Vet du? Jag är ju inte en särskilt stor fena på växter, jag som lät 3/4 av mitt pengaträd frysa ihjäl i en flyttbil!!

Johannka said...

Emma: Ja, klart du får ta en stickling. Eller .. jag vet inte riktigt vad en stickling är :) Jag har lovat Ran en liten planta om den börjar fröa av sig snart. Men stickling kanske man tar från själva växten? Du får komma och hämta! vi kanske kan byta sticklingar :)

Emmili Pemmili: Jag är inte heller nån fena, jag gör som jag tror och ibland blir det fel. Men ja, om solen ligger på kanske det blir lite för ljust. MEN jag har en idé om att det vore fint/roligt men insynsskydd/solskydd av pärlplattor. Eller i vilket fall som helst kan ni göra snygga solskydd. Kanske rita på smörpapper. Du, vi får spåna fram ngt snyggt, för kryddhylla i köksfönstret är ju bara för bra för att låta bli. Vad är ett pengaträd? Lever 1/4?

Anonymous said...

Ett pengaträd är ett sån krukväxt som ofta ser ut som ett träd, med runda tjocka blad som är jättelätt att ta sticklingar från...1/4 lever ännu men har en lite konstig form...ser lite asiatisk ut om man använder sin fantasi...det där med solskydd får vi spinna vidare på...insynsskydd skuller ju inte vara så dumt i den här lägenheten, särskilt som vi fått nya grannar som faktiskt rör på sig.

Johannka said...

emp: ah nu tror jag att jag vet vilket du menar, du har haft det ganska länge va? Men jag läste iaf på Helenas blogg att du fått en blomma av henne :).

Ja, vi får skissa på en lösning! ;) kram

Anonymous said...

"Sprätt iväg alltså?" Ja det är ju sant...OJ vad dom sprätter...;)

Johannka said...

cd: sprätter de dig i huvudet när du sover?

Anonymous said...

Nja, har inte hänt ännu...men jag väntar med spänning! Hittade ju såna där små rackare tom bakom soffan när jag dammsög...

Sofia said...

alltså, hahaha, ni låter ju precis som i Linnea-böckerna!

Johannka said...

cd: oj men om du hittar fler, stoppa ner dem i krukan igen!

sofia: vilken fin komplimang ;) jag ville alltid vara Linnea. Eller Maja.

Grovt Initiativ said...

Jag ville också vara maja! (Nu har du femton...)

Anonymous said...

ooohh, så roligt!!! Min dog en semester. När vi kom hem stod den där som en kal, sorgsen gurka på en pinne. Men som tur är har jag ju lämnat "ättlingar" lite här och var.

Ida Th said...

vad fina! jag ar avis!

Johannka said...

Jag DÖR över hur mkt kommentarer det blivit på det här inlägget!

Sandra: va sorgligt. men jag kanske läckert nog skulle kunna ställa dig på kö till en ättling från denna! det går ganska trögt med det nu dock.

ida(!!): det kanske är svårt att odla dem i seattle, jag vet inte