Friday, May 11, 2007

<37 tecken säger mer än tusen ord och en bildNokia/Menu/Reminders/View all:

1)51 56 57 59
nattspårvagnarna som gick hem till oss i Prag. Det fanns ungefär tuuuusen spårvagnslinjer och alla siffror kändes så lika mitt i natten efter ett fylleslag, så jag hade jättemycket nytta av den här remindern. Så nu kan ni ju räkna ut ungefär var vi bodde också ...

2)Write to king about jylland/republi
planer vi smidde under en fest hos EevaKaisuKaupo, Magnus, Eva och jag. Planer på ett slags konst(?)projekt, nej bloggprojekt kanske det var, att skriva till kungen och ge honom Jylland. Eller var det deportera honom vi skulle göra? Det var Svenska Republiken som var målet, vi var ju så avundsjuka på Tjeckiska republiken som hade ett så tufft namn. Fram för republiken var vårt mantra! Sen så tror jag vi var lite stridslystna också, för om jag inte minns fel hade vi även planer på att starta krig/diplomatisk konflikt mellan England och Sverige genom att låtsas att vi hade kidnappat Lucy och tagit henne som gisslan. Eller om det var vi som var gisslan. Syftet har jag glömt.

3)100.0
En annan kväll hemma hos EevaKaisuKaupo var radion på och inställd på den här frekvensen. Det var ju så BRA musik så jag höll på att svimma så jag tyckte det var bäst att spara frekvensen (båda gångerna jag har skrivit det ordet nu har jag råkat skriva freksvensken istället!) ifall vi nån gång skulle skaffa oss en radio. Det gjorde vi aldrig.

4)+42 0775087746
mitt tjeckiska telefonnummer. Det är ju bra att kunna sitt eget. Mitt var lätt eftersom det slutade på Sveriges landsnummer.

5)botellón
Eva och jag var och kollade på när de spanska studenterna på tekniska universitetet hade sin national presentation.Botellón betyder typ dricka/ha fest på gatan och är tydligen en stor grej i Spanien. Fast det har visst börjat bli förbjudet på många ställen för det är väl för dräggigt kanske.

6)you are a donkey doll
i går på min lunch gick jag och köpte en americano Bar Italia och drack den tillsammans med min lilla lunchmacka (lingongrova+jordnötssmör, jag åt sushi sen på normalare lunchtid vid tre) uppe vid Skansen Kronan. Det var ju meget sjovt må jag säga. Det var två unga pojkbarn där också, kanske tio-tolv år. De höll på att springa omkring och reta varann eller nåt, jag tänkte inte så mycket på dem förrän den ena av dem ställer sig och gapar ovanstående till den andre så otroligt tydligt och välartikulerat och så många gånger att jag inte kunde undvika att höra. Jag tyckte det var en kreativ smädelse.

Jag tror att jag kommer att börja grina när vi landar i Prag.

6 comments:

Pedram Modirassari said...

Jag tror det var det bästa, mest intressanta blogginlägg du skrivit jag läst på länge. Tack. Kul. ... men det sista, var det också i dina reminders? Tog ni take away från Sushi Sendai? - Varför nämner du i.s.f. inte Magnus, eller skriver "vi åt" ist. för "jag åt". Kanske var inte M med, men jag tycker på ngt. sätt att det är väldigt typiskt dig att göra dig mer ensam i ditt berättande än du varit. Varför är det så? Och varför trodde du inte att du skulle kunna komma ihåg ett så enkelt nummer som 100.0?? Haha.... - Godmorgon, ha en bra dag.

Mollis said...

Men det där botellon.. alltså.. alla spanjorer som vi (Jag och Caroline) kände i Berlin drack ute på gatan på kvällarna. jag visste inte att dte var ett fenomen. Nu fick jag lite klarare syn på det hela.

Mollis said...

Jag var också på bar Italia igår! När var du där?

Anonymous said...

jag saknar dig!

Anonymous said...

Ajajajaj... Vad bra att det läker. Påminde mig om när en klasskompis berättade om när han fick ett papercut i ögat. Aj.

Johannka said...

pedram: åh men tack. Angående maten, som sagt, sushin intogs senare på dagen.

emma: jag var där cirka klockan tolv, men jag tog ju take-away så jag var inte där inne i många minuter.

evo!: åh, men här saknas det ju också!!!! jag lääääängtar!

christian: men herregud, aaaaah