Wednesday, March 24, 2010

Vegnesday

Äntligen en vegetarisk dag i veckan! Ända sedan jag skrev om det förra gången har jag haft planer på att starta Vegnesday (synd att jag inte heter Agnes) och voilà, här kommer den första vegetariska veckodagen, även här på bloggen. Jag tänkte prata lite om att äta vegetariskt, prata om mat och så alltså. Jag älskar ju mat.

Gör inte som de som går bananaz över en vegetarisk dag i skolan. Överdriv inte detta. Ingen försöker att ta någonting ifrån dig eller förstöra ditt liv. Jag bara visar lite hur det kan vara.

Några skriver att det är förmynderi och vidrigt att man tvingar barnen att äta vegetariskt, att det är dumt. Men vet ni, föräldrar ger barnen precis det de själva bestämmer till middag. En vegetarisk dag i veckan är just bara detta, om du vill.

Som introduktion kan ni få min vegetariska bana (åren är ungefärligga, minnet sviker även mig ibland):
1996 – slutar äta kött men forsätter äta fisk (börjar snarare, åt inte mycket av den varan innan)
2000 – slutar äta fisk
2002 – blir vegan
2003 – åker till Frankrike och äter ost, sedan blev det Snickers och sedan var jag åter vanlig vegetarian
2008 – smakade fläsk till pitepalt och åt en hel lammiddag. I övrigt inga utsvävanden.
2009 – smakade några fiskrätter, lite sushi, pilgrimsmussla.
2010 – åt lite fisk i Frankrike och smakade en snigel.

Anyways, jag äter fortfarande vegetarisk kost (undviker gärna jag är vegetarian-fällan) men provar gärna smakbitar av saker jag aldrig provat och lite sådär.

Men det här var bara en introduktion, annat, matnyttigare kommer.

1 comment:

Unknown said...

Ett tips såhär inför påsk - ett litet inlägg om värphönornas väl och ve. http://www.sjumilakliv.se/2010/03/lt-psken-bli-krav-mrkt-fr-hnornas-skull/