Sunday, March 21, 2010

Glömska/sopkorgar/tampong när man är naken

Lite mer om mensskydd, medan jag väntar på att få använda min på riktigt.

Jag använder nästan alltid tamponger. Jag tycker det funkar rätt så bra för mig, jag har t ex inte, som många, problem med svamp*. Det som inte funkar bra, det är mitt minne. Jag försöker vara ekonomisk och köpa storpack på Apoteket men vad hjälper det när man ändå kommer till jobbet utan, de dagar man har mens? Det slutar med att jag går till ICA och köper något mindre paket och sedan har jag mängder av öppnade tampongaskar. Kommer man bara ihåg menskoppen den första dagen, så kommer man ju slippa detta, så skönt!

En kompis till mig hade en gång ambitionen att alltid ha några tamponger/bindor hemma, ifall att någon av hans tjejkompisar var på besök och hade glömt ta med sig mensskydd, alternativt blev tagen på sängen. Jag tycker det är något fler borde ta efter, snacka om bra värdskap!

Apropå värdskap. Det VÄRSTA med att ha mens och använda tamponger eller bindor, det är när man är hemma hos någon som inte har någon papperskorg på toaletten. WHAT'S WRONG WITH YOU PEOPLE?! För det första: använder ni aldrig tops eller bomull som ni behöver slänga ibland? För det andra: Det är helt vidrigt att behöva linda in sin tampong i papper (som ju suger upp fukt lätt och snabbt som tusan) och sedan smyga ut med det bland allt folk (det kanske är fest) för att leta upp soppåsen i köket. Man försöker hålla den där i värsta fall våta kolven så dold men med så lite kontaktyta som möjligt, samtidigt som man försöker att undvika att någon ska börja prata med en på vägen. "Du får ursäkta, jag har lite bråttom, jag måste slänga min blodiga tampong!" Nej, ställ en papperskorg i ert badrum, people! Även om jag nu kanske kommer att börja med menskopp, så kanske ni borde börja använda tops?

Det var nu ett tag sedan jag jobbade som krokimodell men det kan ju hända att jag gör det igen. Hade vi inte på Lunnevad haft en frispråkig och frigjord krokimodell som en kväll helt oblygt frågade oss om vi kunde låna henne en sax så att hon kunde klippa av sitt tampongsnöre, då hade jag nog fått panik när jag själv skulle stå modell med mens. Jag är inte helt säker på att jag hade kommit på idén. För normalt hänger de ju ganska synligt och långt ner, tampongsnöret. Även om det inte är något att skämmas för, är det ändå en bild jag inte vill ge de som tecknar/målar av mig. Det var inte alltid det fanns en sax i ateljén där jag brukade jobba. Jag brukade försöka att minnas ha med mig en sådan där lite plåstersax. Men som jag skrev ovan så är minnet sisådär. Hade jag glömt tamponger fanns det på Pressbyrån bredvid men sax, det hade de inte. Har man ingen sax får man använda tänderna. Det är otaliga gånger jag har fått gnaga av de två snörena så att de ska bli osynliga. Det är inte helt lätt, ska jag tala om. Visste ni att om man drar i det ena snöret kan själva tampongen liksom börja "fällas ut". Så man får hålla emot. Skitjobbigt. Fördel menskoppen!

*Only had it twice, båda gångerna efter sex med en och samma person. Med skydd! Hur är det möjligt?

8 comments:

Karin-lillmacho said...

Ja hallå what's up med folk som inte har papperskorg i sina badrum?

Sofia said...

herregud!
1. folk som inte har papperskorg på madrummet - herregud!
2. jag spolar ner mina tamponger, och antog fram till nu att alla gör det. har bara träffat en människa tidigare som inte gör det och vi blev lika förvånade över varandras existens som ungefär första gången en vit och svart människa såg varandra.
3. kunde ni inte bara vikt in snöret? du får det att låta som du gnagt av snöret medan tampongen var i, vilket varit ett under av vighet :D

Johannka said...

@Sofia:
2. MEN DET BLIR JU STOPP I TOAN DÅ!!! Jag har också bara träffat en som dig innan, bodde med henne. Vi hade jämt stopp i toan (inte bara hennes fel, vi hade cement i den också)
3. Hahaha, jag klippte/bet av den innan jag stoppade in den! Eftersom man trots allt rör dig en hel del när man modellar skulle jag inte våga "vika in" den, jag skulle känna mig alltför osäker på om den skulle sitta kvar.

Grovt Initiativ said...

Jag skrattade så sprickor uppstod i mungiporna.

Johannka said...

Haha, låter som om du behöver äta mer morötter! Men stör du inte dina tåggrannar då? (Du får visa dem texten!)

Sofia said...

jag har aldrig haft stopp i toan!
nu har jag för övrigt instruerat din syster om att här spolas det ner. om man säger så.

Limpy said...

Nej, man får faktiskt inte spola ner tamponger. Kanske hemma hos sig själv, men inte hos andra, man har ingen aning om hur andras avlopp klarar av tamponger.

Karin lillmacho said...

Vet inte varför jag inte kommenterade det när jag först läste det här, men guuu vad praktiskt det hade varit med menskopp när jag krokimodellade. Jag körde nog på att vika in om jag minns rätt.