Sunday, December 20, 2009

blödig tjej lyssnar på radio

Här sitter jag sent en lördagkväll med lite krasslig kropp och huvud (nåt på gång, eller är det bara en tragisk hyacintallergi?) och försöker välja ut bilder från igår men jag är så trög.

Men alltså: MUSIKHJÄLPEN i P3. Redan förra året blev jag helt bombad så fort jag började lyssna. Det underliga är bara att jag började lyssna överhuvudtaget, eftersom jag oftast undviker P3 in i det längsta, p g a min avoga inställning till musikaliska avbrott i redaktionellt material. Hur som helst, innan det var färdigt hade jag blivit beroende, lyssnade eller kollade hela tiden och när det var slut efter den där veckan så var det på riktigt sorgligt.

Ni fattar inte, för en med GRAV separationsångest, det är inte bara mitt internetberoende som gör att jag har svårt att stänga av datorn på kvällarna och hey jag ligger med killar i ett år efter att vi gjort slut, är det så JÄVLA skönt att programmet aldrig tar slut! Det tar aldrig slut! Ingen risk att man lägger sig för sent för att somna till radion, ingen risk att man satt sig till rätta vid köksbordet precis när ett trevligt program slutar.

När jag hörde att Musikhjälpen skulle vara i år igen trodde jag inte att jag skulle vilja lyssna. Det skulle ju inte vara samma sak med nya programledare (separationsångest som sagt och den där som höll fast vid traditioner och lekar längst, när alla andra kids tröttnat och växt ifrån för länge sen), trodde jag. Men jag provlyssnade lite ändå. Och vilken vecka det har varit! Jag är ju löjligt lättrörd, det har ju inte direkt motbevisats under den här veckan. Sjukt coola människor har skänkt sjukt mycket pengar, i skrivande stund är det insamlat strax under 4 miljoner kronor till behandling av Malaria.

De bästa med att samma programledare leder i sex dygn, förutom att man börjar tycka om dem så himla mycket, är allt tramsande och fnittrande som sex dygn av radiosändande leder till. Åh det andra är ju att man kan ge pengar som hjälper! Och önska låtar! Klockan 17.15 imorgon går de ur buren. Åh det kommer att vara så jävla jobbigt!

4 comments:

Christian Strömqvist said...

Men det är ju så med alla såna här event. Fotbolls-VM, OS, etc... det blir en tomhet. Men I löv musikhjälpen.
Mest lajkar jag din twitterlänk dock, "Blodig tjej lyssnar på radio" :D

Johannka said...

Ja herregud. Snart är det ju fotbolls-VM. /blodig tjej -80

Musikhjälpen said...

Fyra timmar kvar av www.musikhjalpen.se
Sista chansen att önska din favoritlåt och bidra till kampen mot malaria.
Gör det!
Smsa 50, 100 eller 200, din låt, artist och din motivering.
Tack fina du.
/Emmy - Musikhjälpen

Åsa said...

Mm vilket fint litet bo du har där. Jag längtar så mycket efter en egen soffa till köket just nu! Vill kunna ligga eller åtminstone halvligga mest hela tiden men speciellt när jag är i köket.