Thursday, October 29, 2009

Hjälp mig att miljöbovsturista i Jämtland!

Jo alltså, om drygt en vecka kommer min Emmili hit och hälsar på, ska bli sjukt gött. Det medför dock ett delikat problem: Hon kommer i bil. Det är ju vansinnigt lyxigt och betyder således att vi kan hitta på saker som kräver bil. Men vad kan man göra då? Är det någon som har koll på var man ska åka om man vill göra en kortare dagstur i trakterna kring Östersund i november? Eftersom jag inte har tillgång till någon bil har jag plockat bort alla möjligheter på utflykter som kräver annat än allmänna färdmedel ur min hjärna. (Det har medfört att jag aldrig gör några utflykter här uppe.)

2 comments:

Emmili said...

Åh va fint... va fin den bilden är!
Ja tipstipstips!!!
Ses snart!!
Kraaaaam

Åsa said...

Efter noga övervägande, vad var det man gjorde egentligen, fanns det överhuvudtaget några inomhusaktiviteter, vad är det jag saknar...

Det här med badupplevelser. I Östersund eller Åre. Åre har en isbastu, är större och känns kanske snäppet lyxigare än Östersund. Men bjudoliverna saknas faktiskt!

Loppisen i Brunflo (och det ska komma från en loppisskeptiker!). Då kan ni åka över Annersia och kolla in Mariebys kyrkoruin och det nedlagda tegelbruket på vägen.

Fika på Stocktitt. Om det är klart väder är det finaste utsikten i Östersund tycker jag, bättre än Termosen.

Vattenfallen inte att förglömma. Forsaledssäsongen är nog över men åker ni till Tännforsen kan ni ta en titt på Åre också. Själv tycker jag att det är en fin utflykt att fara till Ristafallet och sedan stanna för fika/matbit på Kretsloppshuset i Mörsil. Men klä på er för guds skull!

Åh suck. Hoppas ni får det härligt! Bara sitta inne, prata och dylikt är ju också bara helt underbart. En promenadavstickare genom Badhus, över gångbron och lite vid vattnet på Frösösidan kan vara nog.

Puss på er!