Friday, October 30, 2009

Nu ska jag samla ihop det rosa

En dag ska jag bli klar med min D-uppsats och ha en examen. Det börjar nu. Jag har lagt beslag på två studieplatser på Mittuniversitetets bibliotek och sorterat upp alla mina papper som låg i en platskasse i ett överskåp. Det känns lite som en arkeologisk utgrävning. Jag hittar tidningsurklipp från sommaren 2007, en lista över min mammas Agatha Christie-böcker, busstider från Borås och blogganteckningar jag skrev nere i UB Göteborgs källare. Just nu går jag igenom mina två tjeckiska anteckningsböcker. Man kunde hoppas att jag skulle kunna skönja en utveckling men det gör jag inte. Snart är ett block utläst och allt är mest bara en enda röra.

24/10-07
Under arbetet med uppsatsen, när jag letade en artikel i en bortkommen volym beklagade bibliotekarien sig för mig, hon sa att tekniken går för fort, folk hänger inte med, texter läggs ut på nätet för att plötsligt försvinna och så kanske de inte finns där längre.

Det bästa är i alla fall att jag sitter på UB igen. Inte mitt älskade GU UB men väl ett UB. Och det näst bästa är att om 40 min ska jag äta lunch med mitt twitterfynd.

Personal archives/papers in librariresVÄRDELÖS SÖKTERM

SKRIV UT THE DIGITAL BLACK HOLE

OBS! att digitalt är platsbesparande

E579 Järnglykomat Svart färgämne Natriumhydroxid - kaustiksoda salt + vatten Ej kalamata!

NU SKA JAG SAMLA IHOP DET ROSA

4 comments:

Anonymous said...

Haha, så klart att allt är i en ända röra i det där rensar-stadiet. Här i huset bredvid UB är allt än mer rörigt ju veckorna går... men det reder sig nog med mer läsande :)

See you soon!

Mollis said...

så det blir uppstartskursen?

Johannka said...

@mollis ja om jag blir antagen. Sen beror det lite på hur min jobbsituation ser ut också.

Anonymous said...

hurra! då ses vi i boråååååås

eva