Sunday, March 01, 2009

"Det är ändå roligast på förfesten" har verklighetsförankring

Jag har, på riktigt, inte saknat att gå ut i Göteborg ("Göteborgs klubbliv") en endaste gång sedan jag flyttade hit. Men det var innan jag gick ut här. Tror aldrig jag har eller kommer längta så mycket efter Göteborg som inatt klockan tolv när coverbandet gick på scenen. Trodde att jag omärkligt hade förflyttats i tid och rum till en eftermiddagsafterski.

Stället vi var på (det, tillsammans med O'learys, populäraste (enda?) stället om man ska dansa) har tre dansgolv. När vi kom spelades rätt så schyssta 90-talshits på det ena och vi dansade där en stund, det var kul. Efter en massa Whigfield, Gina G och fler lite för sena hits (alla vet ju att det var bäst 1992) utforskade vi de andra dansgolven, ett spelade liksom sådana där 70/80-talshits men när det blev YMCA kände jag liksom ett sting av ångest. Sedan tystnade förresten musiken där och coverbandet tog över. "Har ni nåt kvar i glasen??! Hörde jag SKÅL?!"

Anywayz, det tredje dansgolvet var mindre och i källaren (klaustro) och egentligen det som hade mest potential, var något slags electroförsök men vi stannade inte där.

Halv ett kastade Åsa och jag in handduken och gick över gatan till Subway, käkade sub och drack lingondricka.

6 comments:

Mollis said...

känner igen det där. Klubblivet suger i småstäder. Här funkar det bäst med konserter, men det blir man lite trött på efter ett tag...

Johanna said...

Ja, det är ju inte riktigt samma sak ... Egentligen gör det mig inte så mycket, jag lider inte av att inte gå ut, men när det är såhär lider man ju om man går ut. Man får väl låta bli helt enkelt.

Grovt Initiativ said...

Fan jag läste ju detta för länge sen, men först nu såg jag hur fin rubriken var.

Du glömde klaga på Takida förresten. För det måste väl varit där?

Johanna said...

"För länge sen" hihi jag skrev det ju igår :D

Men tyst Gustav, det var ju på förfesten!

Grovt Initiativ said...

det var vad jag trodde först men det kändes så nu bara. jaha men då var ju inte förfesten roligast väl? eller bortsett takida kanske.

Johanna said...
This comment has been removed by the author.