Tuesday, June 24, 2008

Bratislava
Hej, jag ville berätta om Bratislava, en stad som överraskade med en egen stil, en snygg stil och med indiefolk! (trodde aldrig jag skulle säga det med sådan upphetsning.) Det är ju jävligt uttjatat att hålla på att härja över hur dåligt klädda folk i allmänhet är i Tjeckien men kära hjärtanes, kommer man från early adopting Sweden, närmare bestämt indietown (Göteborg), då kan man bara inte låta bli att lägga märke till sånt. Ytligt är det också. I alla fall, det finns ingen street style i Prag. Alls. Folk har kläder på sig, that's it. Herregud, det är väl jättebra. Folk bryr sig om annat, det är helt OK. Jag försöker (vet inte om jag lyckas) inte säga att man måste ha en klädstil, det spelar mig inte så stor roll. Jag försöker bara säga att jag åtminstone lägger märke till det faktum.

Bratislava då? Som jag trodde skulle vara en smått identisk lillasyster till Prag på många vis (fast Donau slår väl Vltava i och för sig?). Det hade jag helt fel om. Jag tyckte inte det var likt Prag alls faktiskt. Där fanns en helt annan air, och rent folkligt så fann det unga tjejer med en uträknad men avslappnad stil (inte som enda dogm "kortkortkort kjol är en skön stil som täcker det mesta" (pun intended)). Vi hittade indie i Slovakien! Kändes som hemma änna.

Vad all den här kärleken till de störiga indiekidsen kom ifrån kan man verkligen fråga sig. Hade jag redan börjat längta hem till Göteborg efter bara fem dagars resa? Eller var det den nu så snart förestående tvåmånadersflytten till Sundsvall som fick Göteborgshjärtat att klappa lite extra? Annars brukar ju indiekidsen inte vara källa till några moderskänslor direkt. Eller hjärtekänslor alls. Men tji, Bratislava var fint, åk dit! Du smälter in!

1 comment:

Christian Strömqvist said...

Åh du skulle åka till Tokyo Johanna! Bara för att det skulle vara så kul att höra dig resonera om såna saker här. Själv är jag inte så bra på att tänka och analysera längre. Jag bara tittar mest och accepterar. Inte kan jag prata heller. Innan jag kom hit var jag rätt bra på svenska och engelska. Nu är jag dålig på svenska, engelska och japanska.