Monday, July 03, 2006

13 steg mot ett bättre livDe kom senare på fredagkvällen och förgyllde min helg. Det gick väl sådär med planen att komma till bröllopet i Surte i tid, vi körde 2 mil för långt, det känns misär att jag hade någonting med den saken att göra alls, men det är inget att göra åt nu, och det är väl ändå festen som
är viktigast ...? Hoppas. Dagen efter lördagen blev en ljuvlig härlig dag i sköna Göteborg som ibland kan visa sig från en väldigt ljus sida. Det kändes som om dagen hade mycket, vi radade upp det såhär:

1) Vi lekte med mina träsnurror hemma i lägenheten.
2) Vi gick upp till en slags utkiksplats i Vasastan.
3) Vi tittade på jättefina blommor bredvid Annedalsskolan.
4) Vi gick in i en secondhandaffär (den där det står onda lappar lite varstans; "du kund som provar skor, de hoppar inte upp på hyllan av sig själv, du måste ställa tillbaks dem. Annars kan du handla skor någon annanstans").5) Vi åt glass på Lejonet & Björnen (det var supergott).
6) Vi köpte jordgubbar för 7kr/litern vid slottskogen.
7) Vi låg på gräset en bra stund och solade, åt jordgubbar (bilden) och njöt av fontänstänk vid något enstaka tillfälle.
8) Vi tog en öl på Villa Belparcs brygga (bilden), bland palmer och very touristy lady.
9) Vi gick och kollade på FLAMINGOS (bilden) som vi råkade lägga märke till medan vi satt på bryggan. Bara för att spä på Miami-känslan liksom.
10) När vi gick tillbaks kostade jordgubbarna 5 kr/litern.
11) Vi åt middag på Maharani och det var ett perfekt val, då de hade en fantastiskt god vegetarisk rätt jag aldrig ätit/sett på indisk restaurang, Paneer Tikka (bilden). Hamnade som vanligt i paltkoma vilket ledde till12) att vi köpte kaffe (på 711) för att låta maten landa, vi förtärde denna ljuva dryck vid fontänen bakom KTB (bilden), samtidigt som vi plaskade med fötterna (och jag troligen besudlade mina äckliga skavsår med dåliga fontänbakterier) och i alla fall jag tänkte på då vi sist satt här, 2001, och åt falafel medan Emma och Jenny S badade i fontänen.


13) Vi gick till Brunnsparken och åkte hem i kvällsolen. Sen var det bara dags för mig att sova eftersom jag skulle jobba i morse. När jag kom hem från jobbet var de borta.

5 comments:

Anonymous said...

det är verkligen kuken när man ska jobba sådär tidigt när man har folk hemma så man inte kan få ett normalt hejdå.

eva said...

du, den där secondhandaffären är helt tokig. tanten som jobbar där skrek åt mig och erika att vi kunde dra åt helvete sist jag var där och en annan kompis till mig fick inte komma in i affären överhuvudtaget för tanten sa att hon visste att hon skulle snatta (hon hade dreads). nu har hennes dotter börjat jobba där oxå och hon är precis lika galen. snacka om misärfamilj

Anonymous said...

Hej där,
mustigt, kul & skönt språk du har. Jo, fascinerande och trevligt läsa om "sin" stad när man bor två långa stenkast ifrån källan : )

Man får liksom lite igenkänningssymptom på miljön. En trevlig plats du har här. Stå på!

Janne

Mollis said...

men vad ligger den secondhandbutiken?

Johannka said...

emma: på brunnsgatan, bredvid 4gott och mittemot lejonet & björnen