Wednesday, July 19, 2006

Loubya pollo (typ?)Jo, men igår alltså, var Pedramski här och ville göra pasta med squash och jag höll på att dööö av tristess av bara tanken, men som tur var hade jag ju bara för någon dag sen kollat i genom våran gamla postgatan-sida och påminnts om den underbart goda rätten loubya pollo. Han var jättebra på den och nu har nog jag också nästan lärt mig.


Så här gjorde vi ungefär:Rivna morötter, lite hackad lök, haricots verts och sojakött (större än granulat men mindre än quornbitar) fräses med gurkmeja, salt och peppar. Man blandar tomatpuré med vatten och häller på och låter den gona till sig ordentligt och ganska länge.


Så sätter man på ris, sköljer basmatiris, häller på rikligt med vatten, saltar (ordentligt) och oljar. Koka upp och koka tills det är nästan ätbart. Häll av riset i ett durkslag och blanda väl med grönsakerna. Häll olja i botten av riskastrullen och lägg potatisskivor på botten. Efter någon minut häller du blandningen av ris och grönsaker i kastrullen och sänker till ettan eller tvåan. Om riset är lite för klibbigt, eller på väg att bli, lägger man en handduk under locket. Låt stå länge, kanske tio minuter?


Servera med t ex rödlök, yoghurt och tomat. Ställ fram salt på bordet för det kommer att behövas.

1 comment:

Anonymous said...

mamam ska alltid göra typ pasta med stekta aquachbitar! ah!