Thursday, September 27, 2007

souvenir-strategierDe roligaste souvenirerna är de som går att äta eller som går att använda varje dag, tycker jag. Den fina tandkrämen från Prag är min andra tub, som jag köpte när vi var där i maj. Jag hade redan haft den som en souvenir när jag flyttade hem därifrån, tillsammans med ögonmakeupborttagning och sockerfritt tuggummi. Denna gången köpte jag en familjeförpackning så den skulle räcka länge. Nu är den snart slut dock. Det är ju det som är kruxet med sådana här minnen men å andra sidan samlar de inte damm.

I Frankrike för 4 år sedan blev jag utsatt för det här alkoholstinkande diskmedlet, jag tyckte att det luktade helt sjukt. Efter några dagar började jag vänja mig och innan det var dags att åka hem hade jag förälskat mig helt. Då var det för sent att gå till affären och köpa en egen flaska och jag fick vänta ända till sommaren 2007 innan jag fick lägga vantarna på en egen flaska MIR med doft av grapefrukt och vinäger. Ge mig mer!!! Försökte mig på ett substitut när vi var i Madrid, då hittade jag diskmedel med äpple och vinäger, men det doftade alldeles för snällt för min smak. Jag vill ha det där vassa och lite frätande, men ändå otroligt fräscha! Mmm, mir (det betyder förresten fred på tjeckiska, fast det är ju helt utan relevans).

Andra roliga souvenirer vi köpte i Prag i maj var anteckningsblock och postit-lappar på Tesco, och Bankrot-pennor. D-uppsatsen skrivs till hälften i ett tjeckiskt tunt, rött, snyggt A5-block. Med Bankrot-penna. Det kan inte bli annat än en succé, det tror jag!

1 comment:

Emma said...

ååhh den typen av souvenirer är bäst. Själv köper jag alltid "tyska grejer" när jag är i berlin..