Sunday, September 12, 2010

mist legitimitet

Bloggen ljuger.* Ni vet att jag bor i Majorna (/Kungsladugård) nu va? Tvärs över vattnet, den diametrala motsatsen till Biskopsgården. Tydligaste skillnaden: Inga medlidande "jahaaa":n när man säger var man bor. Direkt effekt: "Åhmenorka ta mig någonstans, kan vi inte stanna här i MAJORNA ikväll." Jobbig grej: Varfan ska jag handla min mat? Jag blir ruinerad.Väntad och levererad farhåga: Jag undrar hur stort problem burkaklädda kvinnor egentligen kan vara, hur många finns det? Jag har kanske sett max tio i hela mitt liv. "Men du bor ju i Majorna!" Se där, jag blev medeklass och förlorade legitimiteten. Hur länge kommer mitt "Men jag har ju för fan bott i Biskopsgården i fem år!" att fungera?
*För ogöteborgare: "I det stora område inom stadsdelen Biskopsgården som har fått stadsplan och bebyggelse under de senaste åren har gator och torg med ytterst få undantag fått namn som innehåller ordet väder. De första gavs 1954. Flertalet är av den tredelade typen Blidvädersgatan [...]" (Lindstam, Carl Sigfrid Göteborgs gatunamn 2 uppl. 1962, s. 57)
Andra bloggar om , , , , ,

1 comment:

Jag, Hugh Grant said...

Det enda som är prisvärt med Effkås är deras fem-för-tjufem-kr-bakverk efter kl 22. I övrigt är det ju precis som du säger: svindyrt.