Saturday, April 21, 2012

Hemmakläder för hållbarhet - eller hur gör motståndarna?
 Var på ett samkväm för någon helg sedan då en blå kofta ompratades och uppvisades varpå jag sa "den där liknar faktiskt en av mina 'hemmakoftor' (se ovan)." Jaså, har du hemmakläder du, det är inget jag pysslar med, svarade en närvarande. 

Men vad gör ni med kläderna som blivit lite för fula för att ha på sig i offentligheten eller gått lite sönder? Skänker dem till någon att ha som hemmakläder?

 Och när ni ska vara hemma och oduschad en hel dag, inte vill man väl slösa respektabla kläder på det tillståndet? Är det här ett tvättstugesyndrom? Eftersom det är långt till nästa tvättid måste jag spara på juvelerna. 

Obs! Det här är inte retoriska frågor. 

8 comments:

It's all gonna be fine said...

Klart man har hemmakläder! I mitt fall handlar det mest om mysbralla, men munkjacka och stor t-shirt används ofta.

Niner said...

Det kanske beror på hur man definierar sig själv. Om man inte har några problem med att erkänna att man gillar att lufsa omkring i sunkiga eller lusbitna eller urtvättade eller fläckiga eller för små/stora kläder och vara hemma erkänner man nog utan problem att man har en skabbig del av sin garderob.

Men om man ser sig själv som någon som är hurtig, någon som är "med", som är "on the go", ja, då kanske man inte kan ha hemmakläder. Man måste alltid vara beredd på att dra någon annanstans, något ställe eller sällskap som lockar mer än det man redan har.

Eller så är jag sjukt fördomsfull och vill försvara det faktum att jag sitter i en velourdress och inte har några direkta planer på att byta om.

Johannka said...

It's all gonna : Har du specialköpt myskläder eller är det gammalt avlagt?

Niner: Menar du att de hurtiga inte vill erkänna att de har utslitna kläder som de använder ibland eller att de inte har sådana kläder? Men vad gör man med dem då? Slänger de kläder eller?

När jag var liten ville mamma att jag skulle byta om efter skolan för att inte slita på "finkläderna" men ååååh vad jag tyckte det tog tid och var jobbigt att byta t ex byxor. Nu går det på ren reflex, så fort jag kommit innanför dörren och utan att jag är riktigt medveten om hur det skedde så står jag där byxlös.

pop my heart. said...

Klart en har hemmakläder, de där kläderna som är lite för slitna för att användas in public, men lite för sköna och fina (i all sin ofinhet ibland) för att slängas. Inte går jag runt i finkläderna hemma iaf om jag inte har gäster.

Anna said...

Jag har massa hemmakläder! Massa kläder som sett sina bättre dagar men som passar utmärkt att skrota hemma i.
För det första är det gött att ha kläder som man slipper vara rädd om, det är extra bra när man som jag inte kan laga mat utan att spilla på mig själv. För det andra är det grymt bra för miljön att spara på de fina kläderna, om man bara använder dem lite varje dag så kan man ju ha dem i fler dagar = slipper tvätta dem så ofta! Idel fördelar!
Hemmakläder är inget att skämmas för, tvärtom, var stolt! :)

Grovt Initiativ said...

Hemmakläder äger, alla väder.

Johannka said...

Bara hemmakläderanvändare har kommenterat! Bra ni är för miljön!

Johanna said...

Självklart hemmakläder. Gud så obekvämt annars.

Kanske ligger nåt i tvättstugesyndromet också, vill fanimig inte SLÖSA på bra kläder hemmavid.