Friday, May 28, 2010

Sport/Musik

Åh, nog hejar jag på Sverige om de är med i fotbolls-VM. Annars Frankrike eller Tjeckien. Sedan kommer Holland och sen ... Fotboll är fotboll och varje match är en ny, den som vinner vinner. Har man bestämt sig för att heja på ett lag kan det bli lite mer spännande. Men VM är VM och bra fotboll är bra fotboll. Oavsett vilket land laget kommer från. Nä OK, England är ju lite tråkiga men men. HEHE

Melodifestivalen, den handlar väl så vitt jag har förstått om musik? Och olika låtar. Man kan ju tycka lite olika om de där låtarna och sällan har jag väl tyckt att Sveriges låt varit bäst av alla 25, 45 eller hur många de nu är. Det funkar ju inte så. Man kollar på tävlingen, bedömer vilka låtar man gillar bäst och så hejar man på dem. Eller?

Andra bloggar om , ,

3 comments:

Per Enerud said...

Jag skulle nog vilja påstå att ytterst få av dem som ser på vare sig Fotbolls-VM eller Eurovisionschlagerfestivalen gör det för konstens skull, så att säga. Jag tvivlar inte på att det finns entusiaster som tjusas av ghanansk fotbollskultur eller portugisiska fado-influenser i ESC - men jag tror nog ändå att de flesta hejar på "sitt" hemmalag.
Det viktiga för den stora massan är att "vi" vinner. Helst ska ju "vi" vara Sverige, men om inte Sverige är med, då väljer vi ett annat "vi" - till exempel Tjeckien. Och nästan alltid väljer vi ett "vi" som vi själva kan relatera till.
Få av oss har en relation till Azerbajdzjan. Och därmed spelar det ingen som helst djävla roll om huruvida låten (eller deras fotbollsstil) är bra eller inte. Det är viktigare att "vi" vinner.

Johannka said...

Ja och nej. Anledningen till att vi kollar på fotboll även fast inte Sverige är med är ju för "konsten". Sedan tycker vissa (t ex jag) att det adderar till upplevelsen om man håller lite extra på ett lag och då har du ju rätt i att man väljer det lag/land (man kollar ju på klubbfotboll också) man kan hitta något gemensamt med. Men det är ju ändå fotbollen som är viktigast. Inte för alla såklart men de väljer nog också kanske att strunta i fotbolls-VM nu när inte Sverige är med.

I Melodifestivalen tror jag ändå att det är lite annorlunda. Låtarna går inga matcher, inget kan förändras. Klart, det verkar som att många håller på Sverige bara för att (dålig stämning det blev i baren när vi sa att vi inte höll på Perrelli 2007) men sedan tror jag att man tittar och lyssnar på låtarna som de är. Förutom de som har öststatsfiltret fastlimmat.

Grovt Initiativ said...

2008! ...var det Perelli.