Tuesday, August 28, 2007

inna di librariiiiiiiiiiiiiie
Idag fick jag jobba på ett bibliotek, på test då va och det gick ju bra då änna. Jag kände mig dock en aning ringrostig på SAB-systemet måste jag säga, det får bli nattlektyr ikväll. Nu ska jag berätta nåt som en del kanske är nyfikna på (jag var det i alla fall);

Vad man kanske gör på ett bibliotek:
Plockar ihop böcker som är reserverade för uthämtning på andra bibliotek i staden (och registrerar dem, skriver ut en lapp samt lägger boken plus lapp i en låda).
Registrerar nya lånekort.
Lånar ut böcker.
Tar tillbaka böcker.
Ställer upp böcker på hyllor.
Säljer kopieringskort.
Kollar upp böcker i olika serier åt folk.
Skickar ut kravbrev (oooooooh jag tror förresten att jag har FETASTE skulden för en liten jävla bok jag glömt lämna igen)

Ah men typ. Det var hur som helst inte så jättesvårt och datasystemet - ja - det är ju ett datasystem liksom. Som kassasystemet på Filmfestivalen eller så. Åh, jag älskar ju att trycka på knappar och använda EAN-kodscanner! Nästan alla kunder var trevliga och mer än hälften var stammisar. Där har man ju helt klart en svaghet jämfört med de som jobbat där länge. De vet allt om alla. Lite som att jobba på Domus i Timrå kanske. Åh det kunde ju inte vart mer gött .


I övrigt är det ju VM i friidrott, det kan ju knappast ha undgått någon jag har haft kontakt med i alla fall, även om man inte visste det innan. Det är HELT SJUKT underbart, jag tror inte ni fattar men jag börjar nästan grina varje dag när jag kollar på det bara för att det är så JÄVLA ROLIGT. Eller när jag läser om olika rekord. Tirunesh Dibaba var den första det här året som fick mig att snyfta. Åååååååååååååååååååååååååh jag älskert!


(Vad säger ni om att den här bloggen börjar balla ur nu ...?)

1 comment:

hypsilophodon said...

vadå balla ur? det är ju fett som alltid.