Wednesday, November 02, 2011

Jag förstår inte men påverkas av fysiken

Hela det här blogginlägget är en del i en hittills två blogginlägg långa serie om mig och fysiken. Del 1 hittar man här.


Jag spelar in telefonsamtal. Har telefonen på högtalarfunktion och min headsetmikrofon bredvid, spelar in gör jag med ljudinspelaren på datorn. Innan jag spelade in i skarpt läge gjorde jag två testinspelningar. Först ringde jag upp min stackars syrra. Resultatet blev sjukt mycket pulserande störningar, så man knappt hörde vad vi sa. Telefonen kanske låg för nära datorn. tänkte jag, och ringde upp en kompis för att prova när jag hade telefonen längre från datorn. Jättebra lät det. Antagligen hade jag lagt telefonen på en stol, men det tänkte jag inte på då ...

Gjorde min första riktiga inspelning, på golvet, shit pommes frites, så många störningar. Gud jag plågas. Men jag hör åtminstone vad hen säger. Vad blev fel?? Jag kanske hade mikrofonen för nära telefonen? Jag kanske borde ha stoppat i högtalarsladden också, och inte låtit den ligga och störa nära uttaget?

Idag, stoppade i alla sladdar, satte mig så långt ifrån datorn som möjligt, mikrofonen på lagom avstånd. Tyckte inspelningen verkade gå bra men när fastighetsskötaren drog igång en högljudd lövblås mitt i ville jag springa ut och lägga krokben för den! Det kommer att förstöra allt! trodde jag.

Kan ju säga som så att man hörde inte lövblåsen i inspelningen. Man hörde knappt något annat heller, än surrdurrburr-skitljud. Ringde efteråt igen upp min lilla syster. Lade då telefonen på trästolen och konstaterade att plast är skit, trä är guld. Jag borde helt klart ha varit mer uppmärksam på fysiklektionerna.

Nästa gång, nästa gång! Då träjävlar!

3 comments:

Grovt Initiativ said...

men finns ingen inbyggd ljudinspelare på telefonen?

Johannka said...

Inte som man kan spela in telefonsamtal med inte. Det är bara en vanlig diktafon.

Grovt Initiativ said...

wack. måste kolla hur det är på min. men app kanske?