Sunday, March 12, 2006

hommage à Douglas CouplandJag har bott i Göteborg i drygt tre och ett halvt år nu och har, så vitt jag kan minnas, aldrig satt mig på fel spårvagn. Förrän i dag. Som tur var upptäckte jag redan vid Drottningtorget att vi inte var på väg till Hisingen, så jag kunde springa ikapp 6:an vid Nordstan. Hela anledningen till min disträhet (eller kanske halva, jag hade jobbat prick stillsittande i 5 h innan också) var min längtan att få sätta mig ner (puh, skönt!) och fortsätta läsa i min bok.Av någon anledning är Douglas Coupland den författare jag troligen läst flest böcker av. Han är en typisk författare som passar mig. Den första boken jag läste var Microslavar (Microserfs). Den hade m&m´s på framsidan, vilket var det som lockade. Generation X kallas generationsroman, men på flera vis känns Microslavar mer som en sådan, vad det nu är. Den numera döda och begravna tidningen Darling hade under en tid ett stående inslag med platta saker liksom ...
I detta dokumenterade nummer (Det fanatiska numret, 4/98), råkade jag dessutom hitta en sågning av den bok jag läser nu, haha!

5 comments:

Mollis said...

å Darlind vilken underbar tidning det var! Jag och min syster brukade ha högläsning ur den..vi önskade oss båda en hello kitty hårfön som fanns med i ett nummer av darling

Johannka said...

Jag ville ha en Hello Kitty brödrost som brände in Hello Kitty på bröden ... (som säkerligen fanns med i samma nummer)

Mollis said...

jo det stämmer nog... har ett svagt minne av det..

Johannka said...

Jag tror faktiskt att jag har det numret som jag tänker på. Ska leta upp det när jag inte måste plugga katalogisering. (men jag känner inte för ngt hellre just nu egentligen)

Emma said...

emma det är jag! VAHETTERE...jag vet inte hur det gick, jag tror inte det gick så bra iaf, kan inga vanliga verb men jag flummade till det som vanligt, och det brukar ge många poäng. men om vi säger såhär... på förra provet som jag fick tillbaka idag så hade jag skrivit tragar(_Svälja_) istället för Comprar(köpa?) så liksom... vad kan man vänta sig.